Francuski reditelj promenio ime filma zbog slova „Z“

Showbiz 25. apr 202211:33 > 11:37 26 komentara
REUTERS/Alexander Ermochenko

Francuski reditelj Mišel Azanavicijus promenio je naslov svog filma koji je prvobitno nazvao "Z", da se ne bi poistovetilo sa slovom "Z" koje je postalo simbol podrške ruskoj invaziji na Ukrajinu.

„S obzirom na simboličku težinu slova ‘Z’ od početka rata u Ukrajini i na zahtev ukrajinskih reditelja, rešio sam da promenim naslov svog filma“, naveo je Azanavicijus u saopštenju, dobitnik Oskara za film „Umetnik“.

„Taj naslov je možda bio simpatičan kad smo završili film pre nekoliko meseci, a više uopšte nije i ne mogu ga zadržati. Moj film je napravljen da donese veselje i ni u kom slučaju ne bih želeo da se ni izbliza ni izdaleka poveže sa ovim ratom“, dodao je francuski reditelj.

Pročitajte još:

On je istakao da je vrlo srećan da može promeni taj naslov i na taj način da označi svoju potpunu podršku ukrajinskom narodu.
Film će se sada zvati „Rez“ (Coupez), a radi se o komediji o snimanju filma o zombijima sa francuskim glumcima Berenis Bežo i Romenom Durisom u glavnim ulogama.

Film će biti prikazan 17. maja na otvaranju 75. izdanja međunarodnog filmskog festivala u Kanu, i istog dana će izaći u bioskopskim salama.

Komentari (26)

Vidi sve komentare