Grol i Springstin se pridružili Polu Makartniju na bini u Glastonberiju

Showbiz 26. jun 202210:55 3 komentara
Tanjug via Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Dejv Grol se u subotu uveče pridružio Polu Makartniju na pozornici petodnevnog festivala Glastonberi, što je njegov prvi javni nastup od smrti Tejlora Hokinsa, bubnjara iz Grolovog benda Foo Fighters, piše u nedelju BBC.

Grol je dočekan kao heroj kada je dotrčao na pozornicu „Pyramid“ radi dueta sa Makartnijem, a izveli su garage-rock verziju pesme Bitlsa „I Saw Her Standing There“.

Pročitajte još

„Ovaj momak je posebno doleteo kako bi ovo učinio. Volimo te“, rekao je Makartni.

Kunem se, nikada ne bih propustio da budem ovde sa tobom, upravo sada, odgovorio je Grol.

Kako ne bi ostalo samo na jednom iznenađenju, Makartni je potom na pozornicu doveo i Brusa Springstina, kako bi odsvirao svoju pesmu „Glory Days“ i Makartnijevu „I Wanna Be Your Man“.

Roker iz Nju Džerzija se takođe prisetio Makartnijevog 80. rođendana, koji je bio prošle nedelje i poželeo mu „dodatnih 80 veličanstvenih godina“.

Ranije su obožavaoci spontano počeli da pevaju „Srećan rođendan“ bivšem članu Bitlsa, nakon što je napravio pauzu na početku svog seta.

Makartni je bio najstariji solo izvođač u Worty Farmu na jugozapadu Engleske, gde festival slavi svoju 50. godišnjicu dve godine kasnije nego što je bilo planirano zbog pandemije.

Pol Makartni, jedan od najvećih tekstopisaca 20. veka uz pokojnog Džona Lenona, odao je počast svojim bivšim članovima benda u gotovo trosatnom nastupu. Svirao je pesmu „Something“ Džordža Harisona i virtuelno je u duetu sa Lenonom izveo pesmu „I’ve Got a Feeling“.

Grol i Springstin su se vratili na poslednji bis, kako bi izveli pesmu „The End“ sa albuma „Abbey Road“.

„Hvala ti, Dejv, hvala ti, Brus, hvala ti, Glasto“, rekao je Makartni pre nego što je napustio pozornicu.

Festival Glastonberi se završava u nedelju, kada će nastupiti Dajana Ros i Kendrik Lamar.