„Hvala Beograde“: Ramštajn održao koncert za pamćenje na Ušću

Showbiz 24. maj 202423:48 73 komentara
BoJack/ Shutterstock

Ramštajn, najveći live bend današnjice, napravio je spektakl na Ušću za desetine hiljada fanova. Popularni nemački sastav jedinstvenog muzičkog i vizuelnog stila, održao je veliki koncert u Beogradu u okviru svoje Stadion turneje povodom 30 godina benda, prenosi Nova.rs.

Bend koji je pomerao granice u svetu muzike provokativnim temama, smelim nastupima, neprevaziđenom pirotehnikom i jedinstvenim scenskim efektima za publiku je priredio performans za pamćenje, prenosi Nova.rs.

Kapije Ušća bile su otvorene još u ranim popodnevnim časovima, gde su se satima okupljali fanovi iz Srbije, ali i iz čitavog sveta. Saobraćaj je zbog veličine ovog događaja bio obustavljen u delovima Novog Beograda blizu Ušća. Guzve su bile sve vreme na kapijama, a najpoznatiji nemački bend uspeo je da u publici objedini sve generacije, od tinejdžera, do onih koji pamte i njihove prve numere.

Ono što je bilo jasno i pre početka koncerta, da je Ramštajn apsolutno jedinstven u svom vizuelnom i scenskom identitetu, a za spektakl na Ušću bila je potrebna ogromna oprema, koju je prevezlo 77 šlepera kako bi se montirala grandiozna bina, ali i ceo mini-grad na Ušću, gde je publika uživala. Bina je bila opremljena različitim rekvizitima koji su ispuštali vatru i varnice, od onih velikih sa dve strane bine, koji su puštali plamen visok do 20 metra, do najsitnijih segmenata scene široke 60 metara i visoke preko 30 metara, a pored popularne šestorke tu je bila i armija ljudi koja je radila na ovom događaju.

Pročitajte još

Publika je sa ovacijama dočekala popularni nemački sastav, a na početku koncerta scenaki efekti i prvi tonovi podigli su sve.

Bina je postala fuzija metala i vatre, eksplozivni nastupi su podigli publiku koja je uglas pevala numere zajedno sa bendom. Nizali su se hitovi Ramm, Keine Lust, Sehnsucht, Asche zu Asche, Mein Herz brennt, Zeit, Deutschland, Sonne.

Od prvih rifova publika je uživala u energičnim i efektnim nastupima, a kako su se nizali hitovi tako se stvorila uzavrela atmosfera među vernim fanovima benda iz celog sveta.

Ramštajn je posebno „zapalio“ publiku planetarnim hitom „Du hast“, kada je već na prve tonove nastalo ludilo u publici. Pesmu je pratio vatreni spektakl koji je doveo atmosferu do usijanja.

Na samom kraju koncerta Til Lindeman zahvalio se publici na srpskom.

„Hvala, Beograde“, rekao je frontmen Ramštajna, a onda se zahvalio i na engleskom, nemačkom i ruskom jeziku.

Ramštajn, bend koji se davno izdvojio provokativnim temama koje obrađuju u pesmama, bogatom simbolikom iz folklora, književnosti i drugih svera života, hrabrim vizuelnim efektima i konceptima nastupa, neprevaziđenom pirotehnikom, specifičnim industrial metal zvukom, već treći put nastupa u Beogradu, a zbog velike zainteresovanosti nastupaće i sutra u okviru svoje Stadion turneje kojom obeležavaju tri decenije postojanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare