Iznenada preminuo Šifti (49), muzičar koji stoji iza legendarnog hita „Butterfly“

Showbiz 25. jun 202413:58 7 komentara
Ken Howard/Alamy/Alamy/Profimedia

Dugo se borio sa zavisnošću od droga i pojavljivao se u raznim rijaliti programima kako bi mu pomogli da se oslobodi zavisnosti.

Šifti Šelšok, frontmen rok grupe Crazy Town, preminuo je u 49. godini, prenosi Nesweek.

Šelšok, čije je pravo ime bilo Set Binzer, preminuo je 24. juna, a pevač je pronađen u njegovoj kući. Uzrok smrti još nije poznat.

Šelšok je stekao slavu početkom 2000-ih sa Crazy Town-om, koji je formirao 1999. godine, a čiji je najveći hit bio „Butterfly“, koji je bio broj jedan na muzičkim listama širom sveta, uključujući Bilbordovu top-listu Hot 100, prenosi Jutranji.hr.

Grupa je objavila drugi album 2002. godine, ali se ubrzo raspala. Crazy Town su se ponovo formirali 2007. i objavili svoj treći album, „The Brimstone Sluggers“, 2015. godine. Šelšok je imao uspešne projekte i van Crazy Town-a.

Dugo se borio sa zavisnošću od droge i pojavljivao se u raznim rijaliti programima kako bi mu pomogli da se oslobodi zavisnosti. Imao je problema i sa zakonom, pa je 2012. osuđen na tri godine uslovno zbog posedovanja droge. Takođe je priznao u intervjuu za Roling stoun 2001. da je uhapšen zbog krađe u radnji i da je godinama koristio drogu i takođe je ilegalno prodavao.

Godine 2022. izlazio je sa američkom glumicom Soleil Moon Frie, koja je glumila u NBC sitkomu „Punky Brewster“, a nekoliko meseci nakon njihovog raskida, uhapšen je u Los Anđelesu zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

„Počivaj u miru Šifti. Zavisnost je glupa stvar. Zaista sam se nadao da će trezvenost promeniti stvari za tebe“, glasio je jedan od komentara na njegovom profilu na Instagramu nakon vesti o njegovoj smrti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare