Iznenađujući detalji: Dikaprio i Vinslet umalo nisu izabrani za film „Titanik“

Showbiz 23. nov 202222:21 0 komentara
HAL GARB / AFP

Reditelj Džejms Kameron podelio je neke iznenađujuće detalje o snimanju hita „Titanik“, koji sledećeg meseca slavi 25. godišnjicu.

Pročitajte još:

U intervjuu za GK, legendarni reditelj je otkrio da zamalo nije angažovao Leonarda Dikaprija ili Kejt Vinslet za dve glavne romantične uloge u filmu nagrađenom Oskarom, čime je zacementirao status zvezde tih holivudskih glumaca, prenosi CNN.

Dok je razmišljao o glumcima koji će igrati par na ukletom okeanskom brodu, Kameron je rekao da je prvobitno razmatrao nekoga poput Gvinet Paltrou za ulogu Rouz, i da iako je Vinslet predložena kao opcija, on se plaši da je previše profilisana za istorijske ličnosti.

„U početku nisam baš video Kejt“, rekao je. „Glumila je u nekoliko drugih istorijskih drama i stekla je reputaciju kao ‘Kejt – Korzet’ koja radi istorijske stvari.“

Kameron je dalje rekao da se plaši da će kasting Vinslet „izgledati kao najlenji kasting na svetu“, ali da je ipak pristao da se sastane sa njom. Naravno, mislio je da je ona „fantastična“, a ostalo je istorija.

Bilo je početnih poteškoća sa Dikapriom.

Nakon početnog „histeričnog“ sastanka sa glumcem, u kojem su se Kameronu nekako pridružile sve žene iz producentske kancelarije, Dikaprio je ponovo pozvan na probno snimanje sa Vinslet, koja je tada već bila izabrana.

Ali kada se pojavila zvezda „Romea i Julije“, Di Kaprio je bio iznenađen kada je saznao da se od njega očekivalo da čita i bude snimljen sa Vinsletom da vidi da li ima „hemije“ na kameri.

Dikaprio, koji je do tada bio nominovan za Oskara za film Šta jede Gilberta Grejpa iz 1993. godine, rekao je Kameronu da nema nameru da ide na audiciju za film.

Kameron je posegnuo za zvezdom i odgovorio: „Pa, hvala što ste došli.“

Reditelj je tada objasnio Dikapriju da je to ogroman projekat koji će mu oduzeti dve godine života i da „neće da ga zezne donošenjem pogrešne odluke o kastingu“.

„Dakle, ili ćeš čitati ili nećeš dobiti ulogu“, rekao je Kameron mladom glumcu, koji je nevoljno poslušao.

Kameron se prisetio kako je glumac „zapalio scenu“ i „postao Džek“, stvarajući sa Vinsletom električnu hemiju koja je kasnije bila evidentna u samom filmu.

„Titanik“ je uplovio u bioskope 19. decembra 1997. i na kraju osvojio 11 Oskara, uključujući najbolju režiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!