Detalj u novoj seriji Gaja Ričija privukao naročitu pažnju gledalaca iz Srbije

Showbiz 16. mar 202409:33 23 komentara
Tanjug/Kevin Baker/Netflix via AP

Serija „The Gentlemen“ Gaja Ričija je najveći hit na Netfliksu, kako u svetu tako i kod nas, ali jedan detalj naročito je privukao pažnju gledalaca iz Srbije, navodi City magazine.

U seriji pratimo plemića Edija (Teo Džejms) koji nasledi seosko imanje svog oca. Međutim, ubrzo otkriva da tamo postoji podzemno carstvo kanabisa koje vodi Suzi Glas (Kaja Skodelario). Kada Edi pokušava da svoju porodicu udalji od ovog biznisa, brzo biva uvučen u mrežu čudnih i neprijatnih likova i ulazi sve dublje u kriminalni svet, piše City magazine.

Ovo je osnovna priča koja je zaintrigirala ostatak sveta, međutim, jedan detalj će posebno zainteresovati ljude sa ovih prostora. U trećoj epizodi, jedan od negativaca, koji će praviti probleme glavnom liku je diler, kosovski Albanac koji se zove ni manje ni više nego Tonibler. Jedna reč.

Tanjug/Christopher Rafael/Netflix via AP

U seriji je to objašnjeno time da mnogi kosovski Albanci imaju ovo ime kao znak zahvalnosti britanskom premijeru za sve što je učinio za njihov narod.

Iako ovako ispričano deluje kao nešto nastalo iz duhovitog i uvrnutog pera Gaja Ričija, ova priča je potpuna istina. Tonibler je nakon 1999. godine postalo popularno ime na Kosovu i Metohiji.

Nakon NATO bombardovanja Srbije 1999 britanski premijer Toni Bler je slavljen kao heroj. Dok su se izbeglice vraćale u pokrajinu, nekoliko novih roditelja dečaka svoje sinove je nazvalo Tonibler, o čemu je svojevremeno pisao Gardijan.

Čak je i sam Bler 2010. posetio Kosovo da bi se upoznao sa dečacima koji su poneli njegovo ime. I sam Gardijanov piše da svi ti Toniblerovi danas žele da napuste Kosovo jer ne vide tu budućnost.

Otud vidimo i Toniblera, lika u novoj seriji Gaja Ričija, kako pokušava da se snađe u Velikoj Britaniji, navodi City magazine.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare