Još jedna žena optužila Depardjea da ju je „brutalno zgrabio“ i seksualno uznemiravao

Showbiz 26. feb 202409:08 1 komentar
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Protiv francuskog glumca Žerara Depardjea (75) podnesena je nova prijava za seksualni napad, navodno počinjen za vreme snimanja filma 2021, objavila je u advokatica Karin Dirije Dibol.

Pravna zastupnica već brani glumicu Šarlot Arnol, navodnu žrtvu silovanja, zbog čega je u decembru 2020. već podignuta optužnica protiv francuskog glumca, a u petak je pariskom javnom tužilaštvu prosledila novu tužbu protiv Depardjea u kojoj se navode seksualni napad, seksualno uznemiravanje i seksističke uvrede.

Glumca je za seksualno uznemiravanje i napade dosad optužilo 13 žena, ali on optužbe negira.

Prijavu je ovaj put podnela scenografkinja na setu po imenu Ameli (53), koja je za portal Mediapart rekla kako ju je Depardje 10. septembra 2021, najpre vređao, kazavši više vulgarnih primedbi, a zatim ju je „brutalno zgrabio“ i seksualno uznemiravao.

Incident datira iz 2021. godine i, po rečima advokatice nije zastario, a dogodio se na snimanju filma „Les Volets verts“ u Parizu. Prijavljeni napad su navodno prekinuli glumčevi telohranitelji.

Višestruke optužbe protiv Depardjea u Francuskoj su podelile kulturne i kinematografske krugove, a feminističke grupe žestoko su ustale protiv onih koji su na glumčevoj strani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare