„Jugoslavijo na noge“, peva Sarajevo: Pogledajte atmosferu s početka turneje Bijelog dugmeta (VIDEO)

Showbiz 16. maj 202415:19 48 komentara
N1 Sarajevo

Koncertom u sarajevskom Domu mladih "Bijelo dugme" je prošlog vikenda otpočelo slavljeničku turneju povodom 50. godišnjice izlaska njihovog prvog albuma. Društvenim mrežama kruže brojni snimci sa koncerta, a upadljivo je da su u publici uglavnom bile mlađe Sarajlije.

Nastup popularna grupa započela je hitom “Padaju zvijezde”, a potom su slijedili “Svi marš na ples”, “Meni se ne spava”, “Ako možeš zaboravi”, ali i „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“ koju je cela dvorana glasno pevala.

Na koncertu su uživale brojne poznate ličnosti: Ademir Kenović, Samir Avdić, Almir Gredić, premijer Nihad Uk, Mustafa Čizmić Čizma, Mirko Šenkovski Geronimo, Aida Jašarević i Elvir Bajrić samo su neki od njih, piše N1 Sarajevo.

Na slavljeničkoj turneji Bijelo dugme nastupa u svom izvornom sastavu koji čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu.

S obzirom da bivši klavijaturisti benda Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, menja ih dugogodišnji Bregovićev saradnik, multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare