Kako je glasala publika za Srbiju: Pogledajte od koga smo sve dobili poene

Showbiz 15. maj 202211:48 komentara
REUTERS/Yara Nardi

Predstavnica naše zemlje, Ana Đurić Konstrakta, zauzela je peto mesto u finalu Evrovizije. O tome ko će odneti pobedu odlučivao je stručni žiri svih zemalja učesnica, kao i gledaoci koji su glasali SMS-om.

Glasovi žirija već su poznati, a sada je poznato i kako je publika širom Evrope glasala za Srbiju i koliko poena su dali našoj umetnici, piše Nova.rs.

Konstrakta je maksimalnih 12 poena dobila od Švajcarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Deset poena za numeru „In Corpore Sano“ pristiglo je iz Bugarske, Austrije i Češke.

Gledaoci iz Švedske, Grčke, Francuske, Australije i San Marina u velikom broju su glasali za našu predstavnicu, te je od ovih zemalja dobila osam bodova.

Sedam poena dobila je od Finske, Nemačke, Kipra, Izraela, Italije, Rumunije i Gruzije, a šest od Azerbejdžana, Malte i Jermenije.

Pet poena za Konstraktu dale su Poljska i Portugalija, tri Holandija, Albanija i Norveška, a dva poena Španija, Litvanija i Belgija. Minimalno poena Srbija je dobila od Velike Britanije, Islanda i Irske.