Kameron stavio tačku na pitanje koje već 25 godina muči fanove Titanika

Showbiz 19. dec 202212:22 14 komentara
titanik džek rouz vrata
Promo

Otkako je blokbaster Džejmsa Kamerona „Titanik“ premijerno prikazan pre 25 godina, traje debata o ključnoj sceni pri kraju - da li je Džek (Leonardo Dikaprio) mogao da preživi kobni brodolom, samo da je njegova voljena Rouz (Kejt Vinslet) napravila samo malo mesta za njega na plutajućim vratima koja su je spasila ledene vode.

Reditelj Džejms Kameron, koji trenutno osvaja bioskopske blagajne širom sveta nastavkom „Avatara“, rešio je da stavi tačku na tu debatu, prenosi CNN.

Rekao je da je sproveo „forenzičku“ studiju kako bi pokazao da vrata nikako nisu mogla da izdrže da ponesu dve osobe.

„Napravili smo naučnu studiju kako bismo stavili tačku na celu tu stvar i jednom zauvek zabili kolac u njeno srce“, izjavio je Kameron za Toronto San.

„Od tada smo uradili detaljnu forenzičku analizu sa stručnjakom za hipotermiju koji je reprodukovao splav iz filma“, rekao je on, dodajući da su koristili „dva kaskadera koji su bili iste telesne mase kao Kejt i Leo“.

„Stavili smo senzore svuda po njima, i spustili smo ih u ledenu vodu kako bismo testirali da li su mogli da prežive na različite načine, i odgovor je bio da nije bilo načina da oboje prežive. Samo je jedan mogao da preživi“, podvukao je reditelj.

Studija će, kako je najavio, biti predmet specijalne emisije za National Geographic, povodom 25. godišnjice „Titanika“.

Komentari (14)

Vidi sve komentare