Kanje Vest kaže da „ponovo voli Jevreje“ posle gledanja filma „21 Jump Street“

Showbiz 26. mar 202308:28 2 komentara
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, File

Kanje Vest je na Instagramu napisao da se odriče antisemitizma nakon što je pogledao film "21 Jump Street" s glumcem Džonom Hilom zbog kojeg "ponovo voli Jevreje".

Reper, koji se zvanično zove Ye, u poslednjih je nekoliko meseci šokirao i uznemirio svoje bivše obožavatelje nizom izjava protiv jevreja zbog kojih su kompanija za proizvodnju sportske odeće Adidas i druge modne kuće odlučile prekinuti saradnju s njim, a blokiran je i na većini društvenih mreža.

Njegova najnovija objava na Instagramu deluje kao pokušaj da povuče svoje ranije iskaze divljenja prema nacistima i Adolfu Hitleru.

„Gledanje Džone Hila u (filmu) ’21 Jump Street’ učinilo je da ponovo volim Jevreje“, napisao je.

„Niko ne bi trebalo da ljutnju prema jednom ili dvoje pojedinaca pretvori u mržnju prema milionima nevinih ljudi“, dodao je.

„Nijedan hrišćanin se ne može nazvati antisemitom znajući da je Isus Jevrej. Hvala ti, Džona Hil, volim te“.

Neki korisnici društvenih mreža su naizgled pozdravili objavu uz humor, ali mnogi je ne odobravaju.

„To tako ne funkcioniše, Kanje. Šteta je već učinjena. Seme mržnje koje si posejao već je izniknulo“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Reper, koji je javno govorio o svom problemu s mentalnim zdravljem, suočio se proteklih meseci s urušavanjem svojih poslovnih veza dok njegovo nepredvidivo ponašanje i ekstremistički govor i dalje izazivaju zabrinutost.

Njegov korisnički račun na Instagramu je prošle godine bio nakratko blokiran zbog kršenja pravila društvene mreže o uznemiravanju, u vreme dok je prolazio gorki razvod od zvezde rijaliti šoua Kim Kardašijan.

Pročitajte još

Adidas je ranije ovog meseca rekao da još uvek razmišlja o tome šta učiniti s ogromnim inventarom Vestovih proizvoda Yeezy nakon što je okončana njihova saradnja prošlog oktobra.

Kompanija je, objavljujući svoje rezultate u 2022. godini, rekla da će eventualna odluka da ne prodaju robu povezanu s Vestom izazvati gubitak od 1,2 milijarde evra.

Komentari (2)

Vidi sve komentare