Kanje Vest više nije milijarder

Showbiz 26. okt 202207:53 23 komentara
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, File

Gubitak partnerstva s Adidasom pokazao se velikim udarcem na neto vrednost Kanjea Vesta i on više nije milijarder nakon što je Adidas raskinuo vezu s reperom zbog njegovih ponovljenih antisemitskih izjava, prenosi Forbs.

Forbes je procenio Vestov ugovor s nemačkom firmom odeće na 1,5 milijardi dolara i kaže da njegova neto vrednost bez toga pada na 400 miliona dolara.

Adidas je objavio svoju odluku o prekidu saradnje s Vestom, koji se zove Ye, rekavši da je proizvodnja reperove „Yeezy“ linije obuće i odeće „odmah“ zaustavljena.

“Adidas ne toleriše antisemitizam i bilo koju drugu vrstu govora mržnje”, poručili su iz Adidasa.

„Yeovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrednosti tvrtke o različitosti i uključivanju, međusobnom poštovanju i poštenju“, dodali su.

Potez je usledio nedugo nakon što je agencija za talente CAA odbacila zastupanje Vesta (45), a filmski studio MRC odlučio je ne objaviti dovršeni dokumentarac o 24-strukom dobitniku Gremija.

Ranije ovog meseca, Vestov Instagram nalog je bio delimično blokiran, a njegov Tviter nalog je zaključan zbog objava koje se smatraju antisemitskim.

Reper se na modnoj reviji u Parizu pojavio u majici sa sloganom „Životi belaca su vredni“.

Taj slogan kojim se koristi američka krajnja desnica, izmenjeno je ime pokreta „Životi crnaca su vredni“ koji se bori protiv rasizma prema crnačkom stanovništvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare