Kolege se opraštaju od Tine Tarner: „Moja voljena kraljice, volim te beskrajno“

Showbiz 25. maj 202312:28
tina tarner
Jacques DEMARTHON / AFP

 Pevačica Tina Tarner, "kraljica rokenrola", preminula je u sredu u 84. godini nakon duge bolesti, saopštio je njen agent.

Američka zvezda, koja je stekla i švajcarsko državljanstvo, umrla je u svom domu blizu Ciriha, piše u sapštenju poslatom AFP-u.

Tokom karijere koju je počela 1950-ih u Sjedinjenim Državama osvojila je osam Gremija i moge muzičke nagrade.

„Svojom muzikom i neiscrpnom životnom snagom Tina Tarner je oduševljavala milione obožavalaca i nadahnjivala mlađe naraštaje“, ističe se u saopštenju.

U razgovoru za Gardijan rekla je da se ne boji starosti te da se nada da će je svi pamtiti kao „kraljicu rokenrola“.

Ta želja joj se ispunila jer se taj naziv pojavljuje u mnogim komentarima povodom njene smrti.

Medžik Džonson, jedan od najboljih košarkaša u istoriji, rekao je da ga je rastužila vest o smrti „legendarne kraljice roka“.

„Gledao sam je mnogo puta (na koncertima), njeni nastupi su bili daleko najbolji od svih na kojima sam bio“, napisao je u objavi na Tviteru.

Mik Džeger, pevač Rolling Stonesa, odao je priznanje svojoj „predivnoj prijateljici“. Bila je „toliko nadarena“ umetnica, a ujedno „srdačna, zabavna i velikodušna“, rekao je. I gitarista sastava Roni Vud rekao je da je tužan zbog odlaska „kraljice roka i soula“, „drage prijateljice naše porodice“.

View this post on Instagram

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

„Reči poput legendarna, ikona, diva i superzvezda neretko se koriste bez stvarnog razloga, ali na Tinu Tarner se itekako mogu primeniti“, rekla je Maraja Keri, istaknuvši njen talenat na pozornici i „pionirsku“ ulogu.

Druga pevačka zvezda Glorija Gejnor, podsetila je da je Tina „utrla put tolikom broju žena u rok muzici, crnim i belim“.

Pevačica Sijara rekla je da je „nebo dobilo anđela“. „Hvala ti što si nas uvek nadahnjivala“, napisala je na Tviteru. Takođe i muzička zvezda Bijonse oprostila se od Tine.

„Moja voljena kraljice, volim te beskrajno. Toliko sam ti zahvalna na inspiraciji i na tome što si nam utabala put. Ti si snaga i otpornost. Ti si epitom moći i strasti. Svi mi smo imali sreće da svedočimo tvojoj dobroti i divnom duhu koji će zauvek ostati. Hvala ti na svemu što si učinila“, istakla je Bijonse.

Vest je ganula i sam vrh američke države. Bela kuća je odmah u saopštenju pozdravila „ikonu“ oplakujući „ogroman gubitak“.

Oglasila se čak i NASA. „Muzička legenda Tina Tarner blistala je na pozornici i u srcima miliona“ obožavatelja, rekla je američka svemirska agencija.

Mnogi su u svojim izrazima saučešća isticali njen čvrst značaj i hrabrost u braku s nasilnim Ajkom Tarnerom.

„Za mene će uvek biti ona koja je uspela da preživi i nadahnuće za mnoge žene“, rekla je Maraja Keri.

View this post on Instagram

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)

Glumica Anđela Baset koja je glumila pevačicu u biografskom filmu „Tina“ (1993.), upitala se: „Kako reći zbogom ženi koja je svoju bol i rane pretvorila u snagu i iskoristila ih kako bi menjala svet?“

„Hrabrim iznošenjem svoje priče (…) Tina Tarner je pokazala svima koji žive u strahu kako treba da izgleda lepa budućnost ispunjena ljubavlju, saosećanjem i slobodom“, dodala je glumica nominovana za Oskara za tu ulogu.

Nakon teškog razdoblja, Tina Taner je doživela vrhunac karijere u 1980-im, kada je objavila album „Private Dancer“.

Menadžer Tine Tarner kroz 30 godina Rodžer Dejvis rekao je u izjavi da je „Tina bila jedinstvena i neverovatna sila prirode sa svojom snagom, neverovatnom energijom i velikim talentom“.

„Od prvog dana kad sam je upoznao 1980., potpuno je verovala u sebe kad je malo ko u to vreme verovao… Jako će mi nedostajati“, dodao je.

Počast Tini Tarner odali su i supermodel Naomi Kembel, pevačice Keli Roland i Debi Hari iz grupe Blondie.

View this post on Instagram

A post shared by Dr Naomi Campbell (@naomi)

Glumica Vajola Dejvis hvalila je muzičku divu kao „naš prvi simbol izvrsnosti i neobuzdanog posedovanja seksualnosti!“

U saopštenju njenog agenta navodi se da će se „sahrana održati u krugu porodice i najbližih prijatelja“. 

Komentari (0)

Vidi sve komentare