Konstrakta: Dezorijentisani smo usled milion oprečnih i apsurdnih informacija

Showbiz 19. maj 202209:45 > 09:47 14 komentara
konstrakta
Tanjug/AP/Luca Bruno

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta izjavila je u intervjuu za nedeljnik "Vreme" da se u Srbiji, a i na samom takmičenju u Torinu, desilo prepoznavanje i poštovanje onoga što radi.

Konstrakta je kazala da se na Evroviziji nije pitala dosta puta šta tu radi, ali jeste šta time postiže.

POVEZANE VESTI:

„Budući da nisam imala diverzivne ambicije, a naš nastup je diverzivan počev od toga da ja nisam raskošna pevačica, do toga da na sceni nemamo zlatni kavez i vatru, već lavor i peškir. Takav isti osećaj sam imala i pred nastup na nacionalnom izboru, Pesma za Evroviziju“, navela je Konstrakta u intervjuu za „Vreme“.

„Međutim, kako u Srbiji, tako i na Evroviziji, desilo se prepoznavanje i čak mogu reći – poštovanje onoga što radimo. Razlozi za to su razni i nisam sigurna da mogu da ih sročim na brzinu, ali imam utisak da među ljudima postoji ipak neka želja za sadržajem koji ima neku ideju, i nastupom koji ima neki integritet. U krajnjoj liniji, bila sam na dobrom mestu – lepo vreme, dobri ljudi i dobar espreso“, dodala je.

Govoreći o svojoj pesmi „In Corpore Sano“, sa kojom je osvojila peto mesto na ovogodišnjoj Evroviziji u Torinu, istakla je da ta numera nije toliko vezana uz kovid, i da je pandemija samo zakucala brigu o telu kao dužnost.

„Ono što je mene pre svega tu interesovalo jeste naša dezorijentisanost i nezaštićenost kada je zdravlje u pitanju, i to u atmosferi u kojoj je zdravlje postavljeno kao vrhunska vrednost i cilj. Dezorijentisani smo jer je u infopolju prisutno milion predloga o tome kako dostići taj cilj, gomila trendova, ponuda, obećanja – oprečnih, netačnih, tačnih, apsurdnih…“, istakla je.

„I tako se nađemo u situaciji da se beskonačno i nepromišljeno trošimo radi ostvarenja tog cilja. Dakle, osnovni kapitalistički princip koji te nikad ne ostavlja zadovoljenim, primenjen u domenu zdravlja“, zaključila je Konstrakta.

Komentari (14)

Vidi sve komentare