Kortni Lav se nagodila s bivšim zetom oko optužbe za navodan pokušaj ubistva

Showbiz 04. mar 202212:17 > 12:18 0 komentara
AFP/Valerie Macon

Američka pevačica Kortni Lav postigla je nagodbu s bivšim zetom u slučaju njegovih tvrdnji da je planirala da ga ubije ili otme, tokom sporenja oko jedne od gitara Kurta Kobejna.

Advokat udovice frontmena Nirvane rekao je sudiji u Los Anđelesu da su dve strane postigle sporazum.

Isaija Silva, nekadašnji suprug kćeri Kortni Lav, podneo je tužbu 2018. tvrdeći da je Lav smislila zaveru kako bi se inscenirala provalu u njegovu kuću.

Silva je tvrdio da je nekoliko muškaraca koje je unajmila upalo u njegov dom 2016. godine, pretvarajući se da su policajci.

U tužbi se navodilo da je Silva odvučen iz kuće u zapadnom Holivudu i uguran u automobil, ali ga je od, kako tvrdi, ubistva, spasio prijatelj koji je dolazio u poseti i koji je blokirao vozilo i pozvao prave policajce.

Silva je u sudskim dokumentima tvrdio da je Lav naredila toj grupi da ga zaplaši kako bi odustao od jedinstvene gitare iz 1959. na kojoj je Kurt Kobejn svirao na Nirvaninom koncertu „MTV Unplugged in New York“ 1993. godine.

AFP/ Daniel LEAL

Gitara je završila kod Frensis Bin Kobejn, kćeri Kortni Lav i Kobejna, nakon prerane smrti muzičke ikone i bila je deo borbe za imovinu u okviru razvoda Bin Kobejn i Silve.

Lav (57) je uvek tvrdila da nije bila umešana u navodne događaje u domu bivšeg zeta.

„Nikad se nisam s nekim drugim dogovarala da ubijem ili otmem Silvu ili preuzmem gitaru“, rekla je Love u sudskom postupku.

Gitara  D-18E Martin prodana je na aukciji u Los Anđelesu 2020. za šest miliona dolara.

Uslovi nagodbe između Lav i Silve, pevačice alt-rok benda The Eeries, nisu otkriveni.

Njen buran brak s Kurtom Kobejnom bila je jedan od najpoznatijih veza 1990-ih, obeležena drogama i depresijom.

Njegovo samoubistvo 1994. u 27. godini ostavilo je duboku prazninu u svetu muzike, a mnogi obožavaoci Nirvane nju su krivili za tragediju.

Nirvanini inteligentni, anksiozni tekstovi i muzika učinili su ih jednim od najvećih bendova decenije.

Njihov „MTV Unplugged in New York“ iz 1993. proizveo je ono što se smatra jednim od najboljih albuma uživo u to vreme.