„Kurt Kobejn je ubijen, Kortni Lav da ode na poligraf“

Showbiz 24. mar 202322:28 8 komentara
AFP/ Sébastien Vuagnat

Muzičar i frontmen grandž benda ''Nirvana'' Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, izjavio je filmski reditelj i pisac Ijan Halperin, koji je pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

Halperin je u intervjuu za „The U.S. Sun“, u kojem je promovisao svoju novu knjigu “Slučaj zatvoren: Ubistvo i zataškavanje Kurta Kobejna“, rekao da će poligrafsko testiranje pomoći Kortni Lav da skine ljagu sa svog imena posle skoro tri decenije sumnji i pitanja šta se zaista dogodilo.

„Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prođe poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati – Kortni Lav je nevina“, rekao je on.

Halperin u svojoj knjizi iznosi i tvrdnju da Kurt Kobejn nije u potpunosti autor oproštajnog pisma koje mu se pripisuje. Precizira da poslednjih pet redova pisma nisu napisani Kobejnovim rukopisom, a da je to jedini deo koji se odnosi na samoubistvo.

“A to je potpuno drugačiji rukopis”, rekao je Halperin.

Ijan Halperin je kanadski istraživački novinar, pisac i reditelj dokumentarnih filmova. Njegova knjiga iz 2009. godine o poslednjim godinama Majkla Džeksona bila je broj jedan na listi bestselera Njujork tajmsa.

Autor je devet knjiga, uključujući one o Selin Dion, Kardašijanima i Kurtu Kobejnu.

Komentari (8)

Vidi sve komentare