Kventin Tarantino otkrio koji crtani film ga je istraumirao kad je bio dete

Showbiz 27. maj 202412:44 17 komentara
Serge Arnal / Starface / Profimedia

Reditelj Kventin Tarantino je u svojoj karijeri snimio brojne filmove koji su oduševili i šokirali kritičare i publiku, ali postoji jedan film koji ga je šokirao i istraumirao kada je bio dete.

Možda bi mnogi pretpostavili da je reč o horor filmu, ali na slavnog reditelja uticao je Diznijev animirani klasik.

Kako je izvestio Far Out Magazine, Tarantino je kao dete bio istraumiran crtanim filmom Bambi iz 1942. godine. To uopšte nije iznenađujuće s obzirom na pojedine scene u filmu koje nisu primerene dečjem uzrastu.

„Bambi koji se razdvojio od majke, zatim lovac koji je upucao njegovu majku i taj strašni šumski požar uznemirio me je više nego bilo koji drugi film koji sam video. Bilo je kao da gledam apokalipsu iz perspektive životinja“, kazao je Tarantino, a piše Far Out Magazine.

Dodao je da je ovaj film decenijama „traumirao decu“.

„Ali mislim, čak i više od psihološke dinamike radnje, neočekivani obrt u filmu mi je izazvao takav šok“, objašnjava reditelj.

Tarantino je istakao da je problem i u načinu na koji je crtani film predstavljen u reklamama.

„Tv reklame nisu istakle pravu prirodu filma. Naprotiv, fokusirale su se na ludorije simpatičnog Bambija i njegovih prijatelja. Ništa me nije pripremilo za srceparajući preokret događaja. Da sam bio spremniji za ono što je trebalo bi da vidim, drugačije bi uticalo na mene“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare