Leb i sol za beogradsku publiku spremio „koncert koji se retko čuje“

Showbiz 27. sep 202316:42 2 komentara

"Marija", "Devetka", "Leb i igri", "Aber dojde Donke" - sve je to sastavni deo repertoara grupe Leb i sol, a doajeni jugoslovenskog džez-roka će svoju muziku ponovo izvesti pred beogradskom publikom.

U Zappa bazi su 28. septembra za publiku pripremili instrumentalni koncert, za koji kažu da je nešto što se retko čuje. Na koncert pozivaju i mlade, one koji se još nisu upoznali sa njihovom muzikom.

„Omladina uvek traži svoj put, oni su uglavnom čuli za „Leb i sol“, to je ime koje gotovo svako zna, ali kada imaju prilike da se upoznaju detaljnije sa našom muzikom ili da dođu na naš koncert, mladi budu iznenađeni kada vide koliko tu ima snage i energije u svirci, koliko bude brza svirka. Onda njihovi utisci budu – vi ste majstori. Nove generacije su malo drugacije, moderna tehnologija je ok, ali previše sadržaja im je dostupno i na kraju postaju „skrol generacija“, koja samo skrolujue i ne zadržava pažnju mnogo. Mi svakako nismo masovna kultura, nismo baš deo toga, ali nadam se da ima nade, da nije sve propalo“, priča za N1 član sastava Leb i sol Kokan Dimuševski.

Kako kaže, život je ubrzan, ali treba naći vremena za umetnost, knjigu, izložbu, klasičnu muziku.

„Menja se svet i to je posledica ono što žele da nam naprave – da nas „oglupave“, da od nas jednostavno naprave poslušne robove koji će samo da rade, po 12 sati, da bi mogli da izdrže finansijski, a to naravno vodi u dekadenciju, što naravno nije dobro. A carstva su od dekadencije propala, nisu od finansijskih neuspeha“, ističe.