Legendarni The Cult nastupa na Arsenal festu

Showbiz 29. mar 202312:46 8 komentara
PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Jedan od najvećih svetskih hard-rok bendova svih vremena - The Cult, dolazi na kragujevački Arsenal fest 2023. koji će biti održan od 28. juna do 1. jula, gde će zagrmeti na mejn stejdžu druge festivalske večeri.

Kako je saopšteno, slavni sastav, koji ove godine obeležava četiri decenije postojanja, nastupiće u srcu Šumadije, 29. juna u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše 11. album „Under the Midnight Sun“, objavljen u oktobru prošle godine.

Uz numere sa novog izdanja bend će u prostoru Kneževog arsenala prezentovati niz vanvremenskih pesama koje se odavno smatraju rok klasicima: „Fire Woman“, „She Sells Sanctuary“, „Rain“, „Wild Flower“, „Lil Devil“, „Eddie (Ciao Baby), „Sweet Soul Sister“…

„Ako ste ljubitelj rok muzike, naš novi album je od suštinskog značaja. Mislim da nijedno od novijih rokenrol izdanja ne zvuči kao ‘Under the Midnight Sun’. A publika koja dolazi na koncerte – njih ne treba zvati fanovima. Oni su naši dobročinitelji“, rekao je ranije frontmen benda Ijan Ežburi.

Grupa je svoju sviračku potentnost i u zrelim godinama potvrđivala na beogradskim koncertima (Tašmajdan, Štark arena), kao i na festivalskim nastupima u Srbiji.

Iste večeri, kako se dodaje u saopštenju, nastupaju legende gruv-roka, američki Cluch.

Do sada je objavljeno da će nastupiti The 1975, Gibonni, Parov Stelar, Nemanja Radulović & Double Sense, Nikola Vranjković, Dubioza Kolektiv, Artan Lili…