Lične stvari Eltona Džona prodate na aukciji za skoro osam miliona dolara

Showbiz 23. feb 202413:52 0 komentara
John Angelillo / UPI / Profimedia

Aukcijska kuća "Christie's" vodi seriju od osam rasprodaja do 28. februara, fizički i onlajn, kolekcije sedamdesetšestogodišnjeg muzičara Eltona Džona.

Skoro 100.000 dolara za srebrne čizme sa monogramom Eltona Džona i oko dva miliona dolara za triptih uličnog umetnika Banksija iz njegove kolekcije: Lični predmeti muzičke ikone prodati su u Njujorku za skoro  osam miliona dolara.

Aukcijska kuća „Christie’s“ vodi seriju od osam rasprodaja do 28. februara, fizički i onlajn, kolekcije sedamdesetšestogodišnjeg muzičara, uključujući glamurozni kombinezon od slonovače i zlata iz ranih 1970-ih koji je dizajnirala Eni Rivi za 12.600 dolara.

Dok su entuzijasti kolekcionari licitirali sredinom nedelje, Džonov klavir je koštao više od 200.000 dolara, a naočare za sunce, ključni element pevačevog prepoznatljivog izgleda, našle su kupca za 22.680 dolara, deset puta više od prvobitne procene.

Većina predmeta dolazi iz njegovog luksuznog doma u Atlanti, koji mu je služio kao baza za američke turneje, a koji je nedavno prodao.

Sa delima umetnika Kita Haringa, Endija Vorhola, Roberta Mepltorpa i Ričarda Avedona, kolekcija koju je sakupio sa mužem Dejvidom Fernišem pokazuje ukus ovog para za savremenu umetnost.

Legendarni muzičar, poznat po hitovima poput „Your Song“, „Rocket Man“ i „Sacrifice“, kitnjastim kostimima i posvećenosti borbi protiv HIV/AIDS-a, završio je svoju oproštajnu turneju prošle godine.

View this post on Instagram

A post shared by DIMEPIECE (@dimepiece.co)

Lične kolekcije ikona pop kulture postale su redovna pojava u vodećim svetskim aukcijskim kućama.

Prošlog septembra hiljade predmeta, koji su pripadali pokojnom frontmenu grupe „Queen“ Frediju Merkjuriju, prodato je za 40 miliona funti  što je oko 50,4 miliona dolara, objavila je aukcijska kuća „Sotheby’s“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!