Luke Black nastupa treći u prvom polufinalu Evrovizije u Liverpulu

Showbiz 22. mar 202322:57 19 komentara
Tanjug/Tara Radovanović

Luke Black, koji predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Liverpulu, nastupiće treći u prvom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu „Evrosonga“ objavila redosled nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili producenti ovogodišnjeg organizatora takmičenja, britanskog javnog servisa BBC, prenosi RTS.

POVEZANE VESTI

Određeno je da će Luke Black nastupiti treći u prvom polufinalu „Pesme Evrovizije“, koje će se održati 9. maja u Liverpulu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naš predstavnik nastupiti u prvoj polovini večeri.

Prvo polufinale otvara predstavnica Norveške, a poslednji će nastupiti predstavnik Finske. Nastupiće predstavnici 15 zemalja.

Kada je reč o drugom polufinalu koje se održava 11. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Drugi deo takmičenja otvoriće predstavnik Danske, a poslednja će svoju pesmu predstaviti Australija.

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima – domaćinu Velikoj Britaniji, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji i prošlogodišnjem pobedniku Ukrajini. Tokom finalne večeri, 13. maja, nastupiće 25 učesnika.

„Pesma Evrovizije“ biće održana u Liverpulu od 9. do 13. maja, a sve tri takmičarske večeri moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programima Radio-televizije Srbije.

Komentari (19)

Vidi sve komentare