Majkl Daglas je samoprozvani stručnjak za intimne scene: Otkrio je svoju tajnu

Showbiz 31. maj 202312:58 0 komentara
majkl daglas
CHRISTOPHE SIMON / AFP

Majkl Daglas (78) je u kasnim osadesetim i ranim devedesetim doživeo nevervatan uspeh kao vodeća figura holivudskih erotskih trilera.

Osvrćući se na svoju karijeru, s nostalgijom se prisetio kontroverznog filma koji je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju njegovog umetničkog puta.

Govoreći o filmu Niske strasti, Majkl Daglas je samog sebe nazvao stručnjakom za intimne scene. To je pokazao i u filmovima kao što su Fatalna privlačnost i Razotkrivanje.

Pročitajte još:

„Ponosan sam na činjenicu da je, kroz moju istoriju sa ženama u filmu, većina njih dala svoje najbolje izvođenje“, rekao je pa se prisetio uvežbavanja intimnih scena sa svojom koleginicom Šeron Stoun za Niske strasti.

„Proba je ključ uspešno izvedenih intimnih scena u filmovima. Scene borbe zahtevaju koreografiju, a tako je i ovde važno postupno razraditi pokrete. Glumci uspostavljaju ritam i postupno pojačavaju tempo“, pojasnio je.

Daglas je takođe istakao važnost poštovanja svojih koleginica pa je otkrio da bi prethodno s njima komunicirao, osigurao da im je prijatno i tražio od njih pristanak za sve što smo videli na ekranima. Jasna komunikacija uključivala bi raspravu o određenim radnjama, kao što su postavljanje ruku na određene delove tela i ljubljenje.

Majkl Daglas primio je počasnu Zlatnu palmu na otvorenju ovogodišnjeg 76. filmskog festivala u Kanu. Reč je o nagradi kojom mu je odano priznanje za izuzetan doprinos filmskoj industriji.