Majkl Džej Foks dobio ovacije publike na dodeli BAFTA nagrada

Showbiz 19. feb 202411:56 1 komentar
Michael J Fox
Wiktor Szymanowicz / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zvezda filma "Povratak u budućnost" Majkl Džej Foks, koji boluje od Parkinsonove bolesti, pojavio se na dodeli nagrada BAFTA kako bi uručio nagradu za najbolji film i dobio je ovacije publike.

Šezdesetdvogodišnji glumac došao je na pozornicu u invalidskim kolicima, ali je insistirao da ustane na podijumu kako bi uručio nagradu za film „Openhajmer“ Kristofera Nolana, prenosi BBC.

Foks je dobio ovacije, a mnogi korisnici društvenih mreža objavili su da su im krenule suze kad su ga ugledali na pozornici.

Parkinsonova bolest dijagnostikovana mu je 1990-ih i retko se pojavljuje u javnosti.

View this post on Instagram

A post shared by The Mirror (@dailymirror)

Predstavljajući kanadsko-američkog glumca na pozornici Royal Festival Halla u Londonu, voditelj ovogodišnje dodele nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti David Tenant opisao ga je kao „pravu legendu kinematografije“.

Foks je rekao da je bioskop „čarolija“ koja vam može „promeniti život“.

Predstavljajući kandidate za najbolji film rekao je da je u toj kategoriji nominovano pet filmova koji imaju nešto zajedničko – „oni su najbolji od onoga što radimo“.

O filmu je govorio kao o zbližavanju ljudi, „bez obzira ko ste i odakle ste“.

„Postoji razlog zašto kažu da su filmovi čarobni jer vam filmovi mogu promeniti dan. To može da promeni vaše viđenje, a ponekad vam može promeniti i život“, rekao je Foks.
Foks je 2000. godine osnovao Fondaciju Majkla Džeja Foksa za istraživanje Parkinsonove bolesti. Prema CBS Newsu, Fondacija je prikupila više od 1,58 milijardi funti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare