N1 na probi Rok kampa za devojčice, reporterka nakratko u ulozi bubnjarke

Rok kamp za devojčice se sprema za svoj koncert u nedelju, a ekipa N1 je posetila jednu od njihovih proba. Reporterka N1 Tamara Urošević na kratko je postala bubnjarka.

Jedna od devojčica, Nikolina, kaže da bubnjeve svira šest godina.

„Najbolje mi je bilo na Nišvilu, to sam sad bila u avgustu. Rok kamp za devojčice mi je obezbedio tu priliku, svirala sam i na nekim festivalima – većim i manjim. Kod kuće nemam akustične bubnjeve, nego električne, zbog komšija“, kaže ona.

Milica za N1 kaže da se Rok kampu priključila 2017. godine.

„Bili smo 2019. godine na Islandu na internacionalnom kampu, to je bilo neverovatno iskustvo, i u avgustu na Nišvilu, zaista sjajno iskustvo“, kaže.

Anđela kaže da je, kao i Milica, prva generacija Rok kampa.

„Zajedno smo bile na Islandu, svirale smo na Egzitu, i na Nišvilu“, kaže i dodaje da svira 10 godina.

Kaže i da se kod kuće dosta čuje kada vežba, ali da se komšije nikad nisu žalile.

Katarina svira nešto kraće – četiri godine, a već tri sa bendom.

„Što se svirki sa Rok kampom tiče, ja sam druga generacija, svirala sam na Egzitu. Dalo mi je samopouzdanje i hrabrost koja mi je bila potrebna i sad mi je bilo drago da vidim kako se menja situacija, od toga da mi je frka da pričam, a onda odem na scenu i samo bi još“, kaže ona.

Koordinatorka projekta Katarina Mitić Minić kaže da se koncert održava u nedelju u 18h u klubu Doma omladine Beograda.

„To je retka prilika da beogradska publika može da čuje novu generaciju i premijerno izvođenje kompozicija koje su devojčice sa mentorkama napisale na kampu. Organizaciono, logistički, jeste izazov, kamp se dugo sprema, od završetka jednog kreće priprema drugog, ali je divna stvar. Decentralizacija je jako važna, sviramo po celoj Srbiji, volimo da odemo u manja mesta, ali i na Island, Egzit, Nišvil, da omogućimo devojčicama da sviraju, da nastave da se bave muzikom i budu stvarno najbolje u tome“, kaže.

Dodaje da pripreme teku vrlo užurbano i da će se devojčice sutra ceo dan pripremati i vežbati sa mentorkama, a u nedelju imaju generalnu probu.

„Dožite, jer stvarno to je jedno malo čudo“, kaže ona.