Najlepše ljubavne pesme Massima Savića

Showbiz 24. dec 202213:55 7 komentara
Pixsell/Igor Soban

U 61. godini života, nakon kratke i teške bolesti preminuo je Massimo Savić, jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno – nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure“, tim rečima su se od svog supruga i oca oprostile njegove Eni i Mirna Savić na Fejsbuku.

Povezane vesti

Massimo Savić rođen je 1962. godine u Puli, a najranije detinjstvo je proveo na relaciji Istra-Italija-Australija. Srednju školu pohađao je u Zagrebu, gde je i počela njegova velika ljubav prema muzici.

Proslavio se kao frontman sint-pop grupe „Dorian Gray“, koja je 1983. godine izdala svoj prvi album po imenu „Sjaj u tami“ s istoimenom pesmom – prepevom grupe Walker Brothers „The Sun ain’t gonna shine anymore“, piše Zadovoljna.hr, prenosi Zadovoljna.rs.

Nastavio je da niže uspehe i kao solo izvođač, a u svojoj plodnoj karijeri snimio je 17 samostalnih albuma različitih muzičkih žanrova – od art popa i roka do densa.

Massima je, baš poput njegovog muzičkog heroja Dejvida Bouvija, krasila neverovatna scenska prisutnost, poseban vokalni stil i duboka interpretativna moć prenošenja emocija. Nije se libio da eksperimentiše s muzičkim žanrovima i stilovima, ali šta god bi izvodio, u svakoj noti se čula najiskrenija emocija.

Pamtićemo ga i kroz njegove divne ljubavne pesme. Predstavljamo neke od njih.

Sjaj u tami

Za tvoje oči

Stranac u noći

Kad čovjek voli ženu

Ponovo zajedno

Ti nemaš milosti

Leđa mi okrećeš ti

Crni snjegovi

Ne dam grijehu na tebe

Krug u žitu