Nik Kejv: Čarls Bukovski je bukake loše poezije

Showbiz 24. mar 202311:54 24 komentara
Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / AFP

Muzičar Nik Kejv tvrdi da je pesnik i pisac Čarls Bukovski "bukake loše poezije". Bukake je inače izraz iz pornografije koji označava kolektivnu ejakulaciju po telu druge osobe.

Kejvu se jedan obožavalac obratio putem njegovog bloga „Red Hand Files“, nazivajući ga „Bukovskim sa gitarom“, prenosi.

POVEZANE VESTI:

Muzičar je u odgovoru, međutim, naglasio kako ne voli da ga porede sa Bukovskim, prenosi NME.

„Cenim to što si pokušao da budeš fin, i da se osećam dobro, i sve to, ali ja jednostavno ne volim tog čoveka. To je opšte poznata činjenica (…) Ne volim Čarlsa Bukovskog. Po mom mišljenju, Čarls Bukovski je ‘bukake loše poezije’ koji samo raznosi svoje smeće unaokolo. Ne volim ga. Jednostavno ga ne volim. Čak ni malo“, napisao je Kejv.

NME podseća da je Bukovski i ranije bio meta Nika Kejva, primera radi u pesmi „We Call Upon The Author“, i stihove: “Prolix! Prolix! / Something a pair of scissors can fix / Bukowski was a jerk! / Berryman was best!” (Rasplinuto! Rasplinuto! /Nešto je što makaze mogu da srede / Bukovski je bio kreten / Berimen je bio najbolji)

O Bukovskom je pisao i ranije na svom blogu, kada ga je jedan obožavalac upitao o intervjuu za Roling stoun u kojem je izjavio: „Treba da prestanete da čitate Bukovskog, i treba da prestanete da slušate ljude koji vam govore da čitate Bukovskog.“

Kejv je tada odgovorio da nema nikakav drugi problem sa Bukovskim osim tog što misli da je njegova poezija s*anje.

Komentari (24)

Vidi sve komentare