Nova knjiga o prvim damama otkriva tajnu dugog braka Bajdenovih

Showbiz 26. feb 202412:21 2 komentara
Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Američki predsednik Džo Bajden je svojim saradnicima u šali rekao da je ključ dugog i srećnog braka "dobar itiman odnos", o čemu se, između ostalog govori u novoj knjizi o američkim prvim damama.

„Američka žena – Transformacija moderne prve dame, od Hilari Klinton do Džil Bajden„, knjiga je autorke Keti Rodžers, dopisnice Njujork Tajmsa iz Bele kuće koja izlazi ove nedelje.

Deo o intimi čini tek nekoliko odlomaka u knjizi od 276 stranica, no već je podstakao medije da ga ‘izvuku’ na naslovnice.

Rodžers piše da je Bajden odlučio da se ne kandiduje za predsednika 2004. godine, a odluku je saopštio saradnicima nakon što je Džil Bajden ušla u prostoriju u kratkom topu i s porukom „NE“ ispisanom na stomaku.

Bajden, danas osamdesetjednogodišnjak, tada je grupi pristalica rekao da ga ne zanima previše kandidovanje za predsednika države. „Radije bih ostao kod kuće i vodio ljubav sa svojom ženom dok mi deca spavaju“, rekao je.

Njegov predstavnik je na šefov komentar samo slegnuo ramenima, otkrivši da je tadašnji senator Bajden „iskreno i potpuno zaljubljen u svoju suprugu“, piše Rodžers u svojoj knjizi.

U knjizi se govori i o patnji kroz koju je prolazio aktuelni američki predsednik kad su njegova prva supruga Neilia i ćerka Naomi 1972. poginule u saobraćajnoj nesreći.

Sa Džil se venčao 1977. godine, no Rodžers piše da je morao da je zaprosi pet puta pre nego što je pristala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare