Nova serija „The Idol“ razočarala kritičare: Brutalna i mnogo gora od očekivanog

Showbiz 25. maj 202315:30
lili rouz dep i the weeknd
Lily-Rose Depp

Televizijski kritičari su prvi put pogledali novu HBO-ovu dramu "Idol" u kojoj glumi i The Weeknd na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, međutim, dve epizode dobile su prilično loše recenzije.

U seriji, The Weeknd glumi Tedrosa, vlasnika noćnog kluba i kultnog vođu koji baca čaroliju na pop zvezdu po imenu Žoselin, koju glumi Lili Rouz Dep.

Prve dve epizode su u Kanu izazvale petominutne ovacije, prema Varietyju, ali do sada je serija dobila samo 14 odsto Tomatometer ocene na Rotten Tomatoesu – goru ocenu čak i od filma „Pedeset nijansi sive“.

„Dvostruka doza koja je prikazana na festivalu delovala je gadno, brutalno, mnogo duže nego što jeste, i mnogo gore nego što biste očekivali“, naveo je recenzent filma Rolling Stonea Dejvid Fer.

Pročitajte još:

„Zamenio je bedu za dubinu, grube karikature za oštru satiru, toksičnost za složenost, snimke bradavica za prisustvo na ekranu“, dodao je.

Rolling Stone je ranije izvestio da je produkcija “Idola” bila opterećena kašnjenjima te ponovljenim pisanjem i snimanjem nakon što je rediteljka Ejmi Seimetz napustila projekt. Sem Levinson preuzeo je projekat i odbacio njenu viziju.

Piter Debruž iz Varietyja kaže da scenario „izgleda sračunat da prevari publiku da misli da promatra kako funkcioniše Holivud kada se toliko toga svodi na bezobrazne klišee izvučene iz romana Sindija Šeldona i meke pornografije“.

U filmu „Idol“ – kojeg su zajedno kreirali The Weeknd, Levinson i Reza Fahim – takođe glume Troj Sivan, Dan Levi, Davin Džoj Randolf, Eli Rot, Hari Nef, Džejn Adams, Dženi Rubi Džejn, Majk Dean, Mozes Sumnej, Rejčel Senot, Ramsej, Suzana Son i Hank Azaria, piše Klix.ba.