Olivera Kovačević podnela 12 pojedinačnih tužbi protiv Ace Lukasa

Showbiz 18. mar 202215:05 13 komentara
Medija centar Beograd

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević, zbog povrede ugleda i časti, podnela je u svojstvu građanina Prvom osnovnom sudu i Višem sudu u Beogradu 12 pojedinačnih tužbi protiv Aleksandra Vuksanovića i sa njim poslovno povezanih subjekata, saopštio je advokat Ivan Ninić.

Ninić je, kao pravni zastupnik Kovačević, u saopštenju naveo da su tužbe podnete povodom neosnovanih i zlonamernih optužbi Vuksanovića o organizaciji i glasanju na festivalu „Pesma za Evroviziju 22“, jer su on i sa njim poslovno povezani subjekti sinhronizovano plasirali i distribuirali neistinite informacije o navodnim neregularnostima koje su pratile festival.

Pročitajte još

Pažljivom analizom javnih nastupa, Aleksandra Vuksanovića i njegovog PR tima, izdvojene su sve optužbe koje su takvog inteziteta da nužno zahtevaju sudsku zaštitu, a kako se nekažnjeno u javnosti ne bi ponavljale i bacale senku sumnje na regularnost kako ovogodišnjeg, tako i svakog budućeg takmičenja, navodi se u saopštenju.

„Ovo je jedini način da Olivera Kovačević zaštiti ne samo svoj ugled, već i ugled svojih saradnika iz tima RTS, stručnog žirija i publike koja glasa, a pre svega da sačuva integritet svih izvođača, koji talentom, trudom i energijom daju autentični pečat ovom prestižnom festivalu“, ukazao je Ninić.

Ninić ističe da je ovo pravni i institucionalni odgovor na sve neistinite navode sadržane u krivičnoj prijavi koju je, na bazi insinuacija, podneo tužilaštvu Aleksandar Vuksanović, protiv ljudi koji su učestvovali u organizaciji „Pesma za Evroviziju 22“.

Zato je u tužbama istaknut i poseban zahtev Kovačevićeve da svaka presuda bude javno objavljena u štampanom ili elektronskom mediju, kako bi se sanirale štetne posledice neprimerene kampanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare