Ostin Batler zbog snimanja „Elvisa“ nije video porodicu tri godine

Showbiz 14. dec 202207:38 komentara
REUTERS/Mario Anzuoni

Američki glumac Ostin Batler otkrio je za Varajeti da svoju porodicu nije video čak tri godine dok se pripremao za ulogu kralja rokenrola u muzičkoj drami "Elvis".

Batler je imao otprilike godinu i po za pripremu pre nego što je počelo snimanje biografskog filma reditelja Baza Lurmana.

„Pripremao sam se s rediteljem Bazom Lurmanom, a potom sam otputovao na snimanje u Australiju. Mesecima nisam ni sa kim razgovarao. Samo sam razmišljao o Elvisu i sve vreme sam ga imitirao“, kazao je.

„Bio sam fokusiran isključivo na ulogu. Čak sam neprestano govorio poput njega pa sam jednom na isti način razgovarao telefonom sa svojom sestrom, a ona me upitala šta mi je“, ispričao je u intervjuu Varajetiju.

Lurmanov film dokumentuje Prislijev meteorski uspon do superzvezde pedesetih godina prošlog veka i istražuje složen odnos muzičke legende s njegovim menadžerom Tomom Parkerom kojeg glumi Tom Henks.

Batler je i ranije govorio o efektu koji je na njega imala uloga Elvisa. Priznao je da je gotovo u potpunosti „izgubio dodir“ sa samim sobom i vlastitom osobnošću.

Ali, istakao je da ni za čim ne žali i da je bio spreman da učini sve kako bi film postigao uspeh.

U toj je nameri uspeo, jer je „Elvis“ ostvario zaradu od 276 miliona dolara.

U razgovoru za Varajeti je rekao i da mu je uloga Elvisa pomogla da izađe iz vlastite zone komfora.

„Ranije nisam plesao ni pevao u javnosti jer sam bio vrlo sramežljiv“, priznao je.