Ovaj par toliko mrzi „Last Christmas“ da je smislio kako da je se reši za svagda

Showbiz 29. dec 202222:46 komentara

Nisu svi ljubitelji božićnih pesama i praznične euforije, ali jedan britanski par toliko mrzi hit grupe Wham! "Last Christmas" da je prikupio 50.000 funti kako bi otkupio prava na tu pesmu i zauvek je poslao na smetlište muzičke istorije.

Hana Maceti je u izjavi za britanske medije rekla kako se njen prezir prema pomenutoj pesmi javio pre 13 godina, kada je kao dvadesetogodišnjakinja radila u kafiću u Oksfordu, a njen šef ju je puštao non stop, prenosi NME.

„Vlasnik kafića je isplanirao super-ugodnu prazničnu sezonu i nasnimio je CD sa ‘hitovima’. Svraćao je samo s vremena na vreme, i nije cenio agoniju kroz koju prolazi ostatak osoblja kada ‘Last Christmas’ ide 111. put u toku radnog dana“, priča Maceti.

Na ideju da otkupi prava na pesmu došla je sa svojim mužem Tomasom, kada im je prijatelj objasnio da je takav podvig teoretski moguć.

„Sve je počelo prošlog Božića – šala je nenamerna – kada smo pitali prijatelje koliko bi platili da više nikada ne čuju tu pesmu. Ispostavilo se poprilično, i setili smo se toga kada je pesma ponovo počela da se emituje ovog novembra“, objašnjava Maceti.

„Onda nam je neko objasnio da je teorestski moguće otkupiti prava na pesmu i zatim je skinuti sa striming platformi. Raspitivali smo se kod prijatelja, a oni su to širili dalje. Zabavno je jer se ljudima ideja dopada ili je mrze. Možda će sledeći Božić biti poslednji Božić“, poručuje Maceti.

Macetijevi su dosad uspeli da prikupe 51.500 funti, od oko 330 donatora, ali im na njihovu nesreću nedostaje još nekoliko miliona, budući da su prava na „Last Christmas“ procenjena na između 15 i 20 miliona funti.

Ukoliko uspeju u svojoj nameri, master snimak će poslati na nuklearni otpad u Finskoj „gde će ostati još najmanje dva miliona godina.“

Ističu i da nemaju ništa protiv grupe Wham! ali da moraju da učine nešto za ljude koji pate što se pesma ovih dana emituje 5.000 puta na dan.