Parni valjak otkrio ko će zameniti Akija Rahimovskog

Showbiz 22. mar 202322:11 14 komentara
Antonio Batinic/Shutterstock

Iako se dugo "šuškalo" o tome ko bi mogao biti novi frontmen benda, Parni valjak je i zvanično objavio informaciju o muzičaru koji će zameniti legendarnog Akija Rahimovskog.

“Moja glava, moja pravila feat. Igor Drvenkar, četvrtak, 23.3. u 12:00. Premijera naše nove pesme na radijskim stanicama širom regiona i videospota na našem YouTube kanalu”, objavili su na svojim zvaničnim stranicama i tako potvrdili da će odsad nastupati s pevačem Igorom Drvenkarom, 31-godišnjakom kog hrvatska javnost već zna kroz emisiju „A strana“.

Igor je pevao u raznim bendovima, a oprobao se i u nekoliko mjuzikala, među kojima su “Jesus Christ Superstar”, “Uskrsli” i “Lepotica i zver”. Da će Igor biti novi frontmen benda šuškalo se i ranije, ali iz benda su glasine potvrdili tek danas.

Aki s Parnim valjkom bio od početka

Legendarni muzičar Aki Rahimovski preminuo je u januaru prošle godine u 67. godini.

Prvu postavu Parnog valjka činili su: Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić – Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara).

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, kao i 2 koncertna DVD-a, prenosi Index.hr.