Pet najboljih pesama svih vremena, prema izboru Mladena Badovinca iz TBF-a

Showbiz 18. maj 202414:36 5 komentara
Promo

Čuveni splitski bend TBF održaće danas u 21 sat na Dorćol Platzu. Ovaj popularni regionalni hip-hop rok sastav izvešće hitove iz svoje tridesetogodišnje karijere, među kojima su i „Nostalgična“, „Pozitivan stav“, „Smak svita“, „Fantastična“, „Veseljko“ i „Lud za njom“.

Uoči koncerta, frontmen TBF-a Mladen Bandovinac podelio je sa čitaocima N1 listu pesama koje smatraju najboljim svih vremena.

James Brown – „Cold Sweat“

„Džejms je čača plesne muzike, posijao je sjeme svega plesnog i gruverskog što je slijedilo nakon njega, od hip-hopa do techna, housa, edm-a itd… Njegovo djelo neće nikad izgubiti sjaj“, naveo je.

NWA – „Straight outta Compton“

„Biram ovu pjesmu da predstavlja moju ljubav prema hip-hopu u cjelini jer je bila među prvima koje su me uvukle u žanr, nikad mi nije dosadila, a Ice Cube mi je bio prvi MC uzor. Definitivno zaslužuje mjesto u top 10 hip-hop pjesama svih vremena“, rekao je on.

Pearl Jam – „Jeremy“

„Ova pjesma predstavlja moj početak ozbiljnog otkrivanja rokenrola. U trenutku kad sam bio kompletno uronjen u hip-hop prvo mi ‘Smells like teen spirit’ dramatično protresa svijet, a nedugo zatim Pearl Jam-ov prvi album ‘Ten’ koji znam napamet od riječi do riječi i koji sam najviše puta otpjevao od početka do kraja pa je samim tim bio moja škola pjevanja u počecima moje muzičke formacije. A onda prelazim na Led Zeppelin, Hendrixa i ostale velikane. Uglavnom, Jeremy je masterpiece sa albuma ‘Ten'“, rekao je Bandovinac.

Oliver Dragojević – „Ništa nova“

„Ako istinski voliš Dalmaciju, a ne samo ljeti, onda je voliš i ovakvu, zimsku, tmurnu, kišnu, pustu i čemernu, kad vrijeme kao da stoji u mjestu i sve je vazda isto. Uvijek mi je bila i ostala najdraža u Oliverovoj izvedbi premda ju je prvo izvela Radojka Šverko. Glazba: Zdenko Runjić, stihovi: Jakša Fiamengo. Remek djelo“, ocenio je.

Kraftwerk – „The Robots“

„Oni su jednostavno genijalni. Toliko posebni u toj svojoj niši koju su kreirali. Isto kao i Džejms Braun, a sa totalno drugačije pozicije u emotivnom i zvučnom spektru. Utabali su put elektronskim plesnim svemirima današnjice bezvremenskim pjesmama od kojih je ova možda i najbolji predstavnik“, zaključio je frontmen TBF.

Prema obećanju svih članova benda, one koji večeras posete Dorćol Platz očekuje vrhunske muzike i odličnog raspoloženja, jer su tokom godina sa svojom publikom izgradili gotovo familijarni odnos.

„Za sve one koji će prvi put prisustvovati našem koncertu – spremite se za iznenađenje i oduševljenje“ poručili su članovi benda TBF.

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Ticket Visiona, online na tickets.rs, kao i na ulazu pred sam nastup.

Splitski TBF (The Beat Fleet) smatra se jednim od najinovativnijih eksperimentalnih bendova u Hrvatskoj, ali i u regionu.

Svoju muzičku karijeru započeli su 1990. godine, eksperimentišući sa različitim muzičkim žanrovima, uključujući hip hop, rege, fank i rok, da bi kasnije razvili svoj jedinstveni muzički izraz.

Prepoznatljivi su po društveno-angažovanim tekstovima, video-spotovima koji imaju koncept kratkih filmova i originalnim nastupima. U tekstovima svojih pesama TBF kritikuju iskvarene društvene vrednosti, materijalizam, netoleranciju prema različitostima i druge negativne društvene pojave.

Do sada su objavili sedam studijskih albuma, a tokom godina osvojili su brojne nagrade i priznanja, uključujući Porin nagrade za najbolji album, najbolju rep pesmu i najbolju hip hop izvedbu.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare