Plesni podijum iz Groznice subotnje večeri prodat na aukciji za više od 300.000 dolara

Showbiz 19. jun 202423:08 0 komentara
Sshutterstock/Ralf Liebhold

Autentični raznobojni plesni podijum koji se koristi u filmu "Groznica subotnje večeri" prodat je na aukciji za 317.000 dolara.

Podijum za igru, na kome je legendarni glumac Džon Travolta plesao uz muziku Bee Gees u disko filmu iz 1977. godine u ulozi Tonija Manera, procenjen je na 200 do 300 hiljada dolara, prenosi HRT.

Julien’s Auctions, zajedno sa Turner Classic Movies (TCM), organizovali su četvorodnevnu onlajn aukciju „Holivudske legende: opasnost, katastrofa i diskoteka“.

Pročitajte još:

„Groznica subotnje večeri je ponovo uzbudila svet tokom naše prodaje kultnog plesnog podijuma koji je bio zvezda emisije tokom naše izuzetne aukcije holivudskih legendi2, rekao je Dejvid Gudman, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Prototip Kovčega zaveta, koji je korišćen u filmu Indijana Džons Uhljebnici izgubljenog kovčega iz 1981. godine, prodat je za 101.600 dolara, što je premašilo očekivanja. Zlatni kovčeg je prvobitno koštao od 50.000 do 70.000 dolara od strane umetnika vizuelnih efekata Petera Šolca, koji je koristio rekvizit u pirotehničkom testiranju tokom snimanja.

Crna večernja haljina Merilin Monro, koju je dizajnirao američki modni dizajner Ceil Chapman, takođe je kupljena i prodata za 254.000 dolara.

Holivudska zvezda Monro nosila je haljinu kada su ona i bejzbol igrač Džo DiMađo bili domaćini događaja koji je vodio komičar Bob Houp u decembru 1953. u čast generala iz Drugog svetskog rata Vilijama F Dina. DiMaggio i Monroe su se venčali godinu dana kasnije.

Na aukciji su prodati i štapići Harija Potera koje su u filmovima franšize koristili Rupert Grint kao Ron Vizli, Ema Votson kao Hermiona Grejndžer i Rejf Fajns kao Lord Voldemor. Štapići su se prodavali za između 19.050 i 25.400 dolara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!