Počele pripreme za novi film „Gospodar prstenova“

Showbiz 09. maj 202417:02 32 komentara
Shutterstock/PBO Photography

Peter Jackson i studio Warner Bros rade na novom filmu serije Gospodar prstenova koji će premijerno biti prikazan 2026. godine, potvrdio je Variety.

Film će režirati zvezda originalne trilogije  Andy Serkis, koji je najpoznatiji po ulozi Goluma. Warner Bros je otkrio je na konferenciji za novinare da će Serkis ponoviti svoju ulogu u predstojećem filmu trenutno poznatom kao Gospodar prstenova: Lov na Goluma.

View this post on Instagram

A post shared by Andrew Serkis (@andyserkis)

Jackson će producirati film zajedno sa scenaristima Fran Walsh i Philippu Boyens, sa kojima je sarađivao na originalnoj trilogiji.

Generalni direktor Warner Bros David Zaslav rekao je da će Jackson, Walsh i Boyens biti „uključeni u svaki korak“ projekta, koji će „istraživati neispričane priče”.

Projekat je u ranoj fazi, a scenario pišu Walsh, Boyens, Phoebe Gittins i Arty Papageorgiou. Izvršni producenti filma su Serkis, Ken Kamins i Jonathan Cavendish.

„Velika je čast i zadovoljstvo vratiti se u Srednju zemlju sa našim dobrim prijateljem i saradnikom Andyjem Serkisom, koji ima nedovršen posao sa tim smradom – Golumom! Kao dugogodišnji obožavaoci ogromne mitologije profesora Tolkiena, ponosni smo što radimo sa Mikeom de Lucom, Pam Abdy i cijelim timom Warner Brosa na još jednoj epskoj avanturi“, izjavili su Jackson, Walsh i Boyens.

Jacksonova originalna trilogija Gospodar prstenova, koja je trajala od 2001. do 2003. godine, zaradila je skoro tri milijarde dolara širom sveta i osvojila 17 Oskara. Veliki uspeh trilogije doveo je do serije Hobit, koja nije bila kritički uspešna, ali je na blagajnama zaradila više od dve milijarde dolara.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare