Počinje Beer fest, organizatori saopštili uslove za ulazak i raspored izvođača

Showbiz 18. avg 202109:56 > 13:29 46 komentara
Promo

Počinje Belgrade Beer Fest. Jedan od najpopularnijih beogradskih festivala trajaće od 18. do 22. avgusta, a na Ušću će nastupiti više od 60 izvođača.

Povezane vesti

Uslov za ulazak na festival je posedovanje jedne od sledećih potvrda – potvrde o vakcinaciji, potvrde o preležanom kovidu-19, negativnog PCR testa ili negativnog brzog antigenskog testa, saopštili su organizatori.

Takođe je saopšteno da je za posetioce organizovana mogućnost testiranja na koronavirus u Aqualab laboratorijama ili na punktu za testiranje na parkingu iza TC Ušće (radno vreme punkta je u sredu od 14 do 22h, a od četvrtka do nedelje od 10 do 20h), po povlašćenoj ceni od 490 dinara.

Još jedna novost je da je uvedena još jedna bina, pod nazivom „Riff and Beer“.

Promo

Ministar Vulin uputio apel: Ne sedajte za volan kada pijete

U okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić su sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem i direktorom Apatinske pivare Igorom Vukašinovićem, povodom predstojećeg „Bir festa“ podsetili na rizike vožnje pod dejstvom alkohola i apelovali na građane i posetioce festivala da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, jer tako štite svoj život, ali i tuđe.

Prošle godine je 100 vozača izgubilo život zato što je bilo pod uticajem alkohola. Ove godine, od 1. januara do 18. avgusta, više od 27.000 vozača je isključeno iz saobraćaja zato što su vozili pod uticajem alkohola, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić je takođe apelovao na vozače i upozorio da i najmanja količina alkohola negativno utiče na vozačke sposobnosti.

„Imajući sve ovo u vidu, važno je koristiti različite pristupe i mere kako bi do što većeg broja vozača doprli odnosno odvratili od vožnje u alkoholisanom stanju. Iskustva iz sveta pokazuju da se najbolji rezultati postižu kombinacijom prevencije i represije. Kampanja ‘Kad pijem ne vozim’ je upravo zasnovana na tome“, naglasio je direktor Agencije Pešić.

Ove godine obeležava se 15 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem ne vozim“, što je čini kampanjom sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije.

Komentari (46)

Vidi sve komentare