Preminuo Aki Rahimovski

Showbiz 22. jan 202214:12 > 18:48 125 komentara

Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.

Tužnu vest potvrdili su na zvaničnoj Facebook stranici grupe, piše dnevnik.hr.

„‘Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski“, piše u objavi.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. godine u Nišu, a malo nakon se s porodicom preselio u Skoplje. Još dok je imao sedam godina krenuo je u muzičku školu i učio klavir i pevanje. U tinejdžerskim godinama već je svirao u nekoliko bendova i bio je deo sastava Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr.

Sve se promenilo kada je 1975. godine upoznao Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. Te iste godine osnovali su bend Parni valjak, koji je postao jedan od najvećih bendova ovih prostora. U više od 40 godina objavili su više od 15 studijskih albuma, nekoliko live albuma, kompilacija i singlova kao i koncertne DVD-ove.

„Dođite na show!“ prvi je studijski album benda objavljen 1976. godine, a nakon što su godinu kasnije potpisali ugovor s Jugotonom izbacili su album „Glavom kroz zid“ te je sve ostalo već istorija. Osim u Parnom valjku, Rahimovski je delovao i kao samostalni izvođač, a njegov ljubavni život neretko je bio tema domaćih medija.

Aki nikada nije hteo previše da otkriva o svom privatnom životu, a vesti o njegovim brakovima u javnost su dolazile na kašičicu. Iz prvog braka ima sina Kristijana koji je takođe muzičar i ćerku Edinu. S Ingrid je bio u braku više od 40 godina, a iako je medijima pričao kako su zaljubljeni kao prvoga dana, sve je iznenadila vest pre nekoliko godina da su se rastali.

Do smrti je bio s 27 godina mlađom Barbarom, s kojom je pre dve godine dobio kćerkicu Antoniju. Privatni život je par skrivao od javnosti, a o tome nisu nikada javno progovorile ni njegove kolege iz benda Parni valjak.