Preminuo basista Nenad Stefanović Japanac

Showbiz 08. jan 202121:56 > 22:05 9 komentara
Bas gitara
GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Ilustracija

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista Bajage i Instruktora, grupe Piloti i drugih pop i rok sastava, preminuo je u 62. godini, potvrdili su prijatelji i saradnici ovog muzičara.

“Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima ‘Sa druge strane jastuka’, ‘Prodavnica tajni’, ‘Muzika na struju’, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega – Bijelim dugmetom, Oliverom Mandićem… Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori”, poručili su članovi ovog benda na Bajaginom zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše,…

Posted by Bajaga on Friday, January 8, 2021

Nenad Stefanović rođen je 1959. godine u Kruševcu. Bio je član Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike od 1976. godine. Imao je status slobodnog umetnika, bio je član Sokoja, sa prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer.