Prodaje se kuća koju je proslavio film „Sam u kući“, malo je izmenjena unutrašnjost (VIDEO)

Showbiz 29. maj 202412:04 0 komentara
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Kuća u Vinetki, Ilinois, u SAD, još uvek ima stepenište kojim se Makoli Kalkin spuštao, ali su opasne limenke boje koje se ljuljaju od tada uklonjene.

Kuća koju je proslavio film „Sam u kući“ iz 1990. stavljena je na tržište za 5,25 miliona dolara (4,85 miliona evra), piše Gardijan, a prenosi N1 Zagreb.

Vila sa pet spavaćih soba i šest kupatila u Linkoln aveniji 671 u Vinteki bila je lokacija za snimanje prazničnog hita Krisa Kolambusa, u kojem se desetogodišnji Kevin (Makolej Kalkin) brani od provale od strane zlikovaca koje glume Džo Peši i Danijel Stern, nakon što ga roditelji slučajno ostave bez nadzora tokom praznika.

Kuća je bila stavljena na prodaju i 2012. godine, a tri godine kasnije je koštala 1,58 miliona dolara. Airbnb je 2021. uvrstio u mesta za samo jednu noć za ljubitelje filmova.

Sve spoljne scene su snimane na lokaciji, a jedino je za unutrašnje korišćeno glavno stepenište, podrum, potkrovlje i podest na prvom spratu. Svi ostali enterijeri su duplirani, a kućica na drvetu u dvorištu izgrađena specijalno za film je po završetku snimanja demontirana.

Prostor u kući se udvostručio posle snimanja, a vlasnici su dodali veliki zimski vrt i košarkaško igralište. Listing opisuje imanje kao „jednu od najpoznatijih kuća na svetu“, sa dve dnevne sobe, velikom kuhinjom, garažom za tri automobila i „nezaboravnim stepeništem“ kojim se Kalkin spuštao na sankama.

Ostale filmske nekretnine

Ali to nije jedina filmska imovina koja je prodata. Prošle godine, kuća za Noć veštica prodata je za 1,8 miliona dolara, dok je stan iznad knjižare u Noting Hilu 2022. prodat za 2,375 miliona funti.

Ostale filmske nekretnine koje su nedavno promenile vlasnika uključuju prostranu vilu iz Scarface-a, koja je vlasnika promenila 2015. za 12,25 miliona dolara (značajno umanjenu cenu u odnosu na prvobitno očekivanih 35 miliona dolara), i porodičnu kuću u San Francisku predstavljenu u „Gospođa Daumfajer“, koja prodat 2016. za 4,15 miliona dolara.

View this post on Instagram

A post shared by @lou_minnati

2022. godine, vila sa 28 spavaćih soba i 38 kupatila u vlasništvu Vilijama Rendolfa Hersta i glumca Merion Dejvis, koja se pojavljivala u filmovima uključujući Kum i Telohranitelj, prodata je za 126 miliona dolara (99 miliona funti). Jedna od spavaćih soba bila je ona u kojoj se Džek Volc, filmski mogul kojeg igra Džon Marli, budi da bi otkrio glavu svog konja ispod pokrivača.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!