Ramštajn prvim rifovima „zapalio“ publiku: Legendarni bend dočekan uz vrisak i ovacije

Showbiz 24. maj 202421:43 29 komentara
Axel Heimken / DPA / AFP

Najveći live bend na planeti, nemački Ramštajn, održava koncert na Ušću, a popularni sastav je izlaskom na binu iazvao ovacije publike koja ih je sačekala uz vrisak i aplauz, prenosi Nova.rs.

Bend koji provocira i neretko šokira muzički svet već tri decenije, izašao je pred publiku u Beogradu, koja se satima okupljala na Ušču gde je bend koji važi za kulturni fenomen napravio grandioznu binu za potrebe svojih specifičnih scenskih nastupa i čitav mini-grad gde će publika iz celog sveta uživati u spektaklu, prenosi Nova.rs.

Najpoznatiji Nemac u istoriji šoubiza ove zemlje u svom stilu nije trošio reči več je brzo prešao na muzički deo i otvorio ovaj spektakl. Na bini se pojavio u kostimu u kojem, kao i obično, dominiraju crni, sivi tonovi i metalni detalji, kao i pirotehnički rekviziti.

Pročitajte još

Već prvi rifovi hita „Rammstein“ podigli su publiku i usijali atmosferu. Okupljeni fanovi uglas su pevali pesme najvećeg nemačkog benda, a celokupnom doživljaju, kako je Ramštajn poznat po pirotehnici, doprineli su jedinstveni scenski efekti koje nismo imali priliku da vidimo na našim prostorima.

Već u prvim pesmama masivna bina bila je obasjana jakim vizuelnim efektima, a onda je usledio vatreni spektakl. Visoki plamenovi dosezali su visinu i oko 20 metara na obe strane bine, a za ovaj moćan scenski efekat prepun vatre i varnica korišćeno je preko stotinu rekvizita, a tu je i preko 30 ventilatora, pa je cela bina uređena kao specifična fuzija metala i vatre.

Snažni gitarski rifovi uz moćan vatreni spektakl odmah su podigli sve u publici, gde je nastala neverovatna atmosfera dok su hiljade ljudi uglas pevale popularne numere ovog sastava.

Ramštajn, bend koji se davno izdvojio provokativnim temama koje obrađuju u pesmama, hrabrim vizuelnim efektima i konceptima nastupa, neprevaziđenom pirotehnikom, specifičnim industrial metal zvukom, već treći put nastupa u Beogradu, a zbog velike zainteresovanosti nastupaće i sutra u okviru svoje Stadion turneje kojom obeležavaju tri decenije postojanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare