(VIDEO) Rasel Brend se brani od optužbi za silovanje: U to vreme bio sam promiskuitetan

Showbiz 18. sep 202320:53 2 komentara

Četiri žene optužile su glumca, komičara i voditelja Rasela Brenda za silovanje, a on je u video objavljenom na društvenim mrežama istakao da je u to vreme bio vrlo primiskuitetan, pa su samim tim bile i njegove veze sa ženama, ali da su ti odnosi uvek bili uz pristanak druge strane.

Četiri žene, od kojih je jedna imala samo 16 godina u vreme događaja, navode da je do seksualnih napada došlo između 2006. i 2013. godine, dok je Brend bio prezenter na BBC Radiju 2, Kanalu 4 i potom glumac u holivudskim filmovima.

Brend je odbacio sve optužbe, ističući da se protiv njega vodi skoro pa barokni napad.

Dodao je da se one odnose na period kada je bio medijski vrlo zastupljen, a koji sam opisuje kao izuzetno promiskuitetan.

„Tokom tog perioda promiskuiteta veze koje sam imao su uvek bile dobrovoljne. Uvek sam bio transparentan o tome. Skoro previše transparentan. I sada sam transparentan“, rekao je Brend obraćajući se javnosti i svojoj publici putem videa objavljenog na društvenim mrežama.

On je napad nazvao orkestriranim i upitao da li iza njega stoji neka veća agenda, u cilju sputavanja njegovog glasa i slobode govora.

Gardijan piše da je na taj način Brend zakotrljao točak teorija zavera, nagoveštavajući da bi razlog optužbi za silovanje mogao bi da bude njegov kanal na drutšvenim mrežama na kojima preispituje teme i vesti kojima se bave mejnstrim mediji.

Nekadašnji komičar ima ogromnu bazu pratilaca na društvenim mrežama: 3,8 miliona na Instagramu, 2,2 miliona na TikToku i 6,6 miliona na Jutjubu.

Na mrežama često objavljuje intervjue sa influenserima desničarima i širi teorije zavera o temama kao što su panedmija koronavirusa, rat u Ukrajini i klimatske promene.

Nedavno je objavio video koji je naslovljen „Šta je stvarno izazvalo požar na Havajima“, „Država straha: Razotkrivena kovid propaganda“…

Jedan od njegovih videa je prošle godine uklonjen sa Jutjuba zbog navodnog širenja dezinformacija u vezi sa kovidomc 19. Brend se posle toga preselio na kanal Rumble, gde skoro svakodnevo ima lajvstrim.