Reconnect Gaming Fest: EBL finale, Crni Cerak & Lacku, Choda i Muđa…

Showbiz 24. mar 202309:51
Foto: Promo

Reconnect Gaming Fest je mesto gde se spajaju gaming, esport, zabava i muzika, a po prvi put se održava na Beogradskom sajmu u hali 5.

Tokom dva festivalska dana za vikend 1. i 2. aprila, posetioce očekuje EBL finale, koncert Crni Cerak i Lacku, Streamer Showdown sa Chodom i Mudjom, LoL i CS:GO šoumečevi između popularnih ekipa, komentatora i publike, rage room, arkade, VR, PC i Playstation 5 turniri, gaming pub kviz i još mnogo toga! Svi nastupi i dešavanja se mogu videti i na sajtu festivala reconnectfest.gg.

Program na glavnoj bini će predvoditi finale zvanične balkanske League of Legends lige između srpskog Partizana i slovenačke ekipe Diamant Esports. Iako se mnogo navijača nadalo da ćemo po prvi put uživo gledati večiti derbi i na esports bini, Crvena zvezda nije uspela da ostvari plasman u veliko finale. Ipak, maestralni Partizan i Diamant su zasluženo obezbedili svoje mesto u Beogradu, gde će pred najvećom publikom do sada odlučiti ko će podići titulu šampiona Balkana, nakon čega svoje umeće sele na evropsku pozornicu kroz EMEA Masters takmičenje.

Nakon EBL finala u subotu na glavnu binu izlaze Crni Cerak i Lacku, apsolutno najpopularniji drill rap i trep izvođači na našim prostorima. Relja Despotović Seksi, Đorđe Bibić Biba, Miljan Rogošić Ourmoney i Dimitrije Spirovski Lacku – četiri imena koja ne izlaze iz “trendinga” i sve što pipnu pretvore u hit će u subotu uveče zvanično i zatvoriti prvi dan Reconnect Gaming Festivala.

Zajedno imaju preko 3 miliona pratilaca, ali ovaj put će biti jedan protiv drugog. Jedni od najpopularnijih Jutjubera na našim prostorima, Choda i Muđa će na Reconnect binu izaći u nedelju, 02. aprila kao kapiteni svojih ekipa, a ovaj meč će odlučiti prvog Strimer Showdown šampiona.

League of Legends, TFT, Tekken 7 i FIFA 23 su turniri za posetioce koji će obeležiti oba dana festivala. Prijave su već otvorene, a kako bi svi učesnici imali zagarantovano mesto u prodaju su puštene specijalne karte za svaki turnir.

Karte su u prodaji putem GigsTix prodajne mreže, što znači da bilo ko može obezbediti svoju kartu online, ili u maltene bilo kom tržnom centru u svim velikim gradovima u Srbiji na pultovima knjižare Vulkan.