Reper proglašen krivim za pucnjavu na hip hop zvezdu Megan Di Stelion

Tanjug via Photos by Amy Harris, left, Richard Shotwell/Invision/AP

Porota na suđenju proglasila je kanadskog repera Torija Laneza krivim za napad puškom na hip hop zvezdu Megan Di Stelion 2020. godine, tokom međusobne verbalne rasprave posle holivudske večeri na kojoj se mnogo pilo.

Na sudu u Los Anđelesu, gde se suočilo dvoje bivših ljubavnika, američka pevačica je ispričala kako joj je Lanez pucao u noge i terao je da igra.

Lanezu, koji je kako beleže mediji, bio obučen u roze jaknu i pantalone, su odmah po proglašenju krivim stavljene lisice na ruke i odveden je u zatvor. On nije pokazivao nikakvu vidnu reakciju dok se čitala presuda.

U sudskoj poroti je bilo sedam žena i pet muškaraca, a odlučivala je od četvrtka. Njena odluka je da je kanadski reper (30), čije je pravo ime Dejstar Piterson, kriv za napad sa poluautomatskom puškom, posedovanje napunjenog neregistrovanog oružja u vozilu i pucanje sa vatrenim oružjem sa velikim nemarom.

Porota se takođe složila da postoje otežavajuće okolnosti u napadu, što znači da bi Lanez mogao da dobije do 22 godina zatvora i da mu bude izrečena deportacija kada, 25. januara, bude izricana presuda.

Reper se izjasnio da nije kriv, ali je odbio da svedoči tokom suđenja.

Taj slučaj je u SAD služio kao simbol ophođenja prema ženama u hip hop krugovima. Slučaj potiče iz 2020. i odnosi se na svađu između dvoje bivših ljubavnika, posle večeri provedene kod Kajli Džener.

Dve zvezde su se vraćale kolima sa te večeri, a tada je i izbila svađa.

Pred porotom Megan Di Stelion, koja sarađuje sa Bijonse i osvojila je tri Gremi nagrade 2021. godine, opisala je da joj je njen bivši ljubavnik pucao u noge.

Da bi zataškao incident, Tori Lanez joj je ponudio milion dolara da ćuti, ispričala je Megan Di Stelion, čije pravo ime je Megan Pit.

Ubrzo posle incidenta, vozila sa dve zvezde zaustavila je policija. Pevačica je, kada je prebačena u bolnicu, prvo govorila da je povređena od komadića stakla.

Ona je pred sudom rekla da je tako reagovala zbog zazora prema policiji, samo nekoliko meseci posle smrti Džordža Flojda i Brione Tejlor, dvoje Afroamerikanaca koje je ubila policija.

Pristalice Megan i Laneza bili su okupljeni ispred sudnice tokom osmodnevnog suđenja, kao i u prepunoj sudnici i u hodniku. Situacija je ponekad bila napeta, ali je uglavnom bilo mirno dok nije pročitana odluka porote.

Posle čitanja, njen advokat je rekao da je porota ispravno postupila i da je zahvalan da ima pravde za nju.

Lanez je počeo da objavljuje snimke 2009. od kada mu je stalno rasla popularnost. Njegova poslednja dva albuma stigla su na top 10 na Bilbordu.

Megan Di Stelion već je bila velika zvezda u usponu u vreme incidenta, a njena popularnost je od tada porasla.

Komentari (0)

Vidi sve komentare