Robert de Niro: Cenzurisali su moj govor na dodeli Gotam filmskih nagrada

Showbiz 28. nov 202313:22 6 komentara
REUTERS/Caitlin Ochs

U ponedeljak uveče dodeljene su Gotam filmske nagrade, a slavni glumac Robert de Niro kaže da je govor koji je počeo da čita na svečanosti menjan bez njegovog znanja i da su iz njega uklonjeni kritički komentari o Donaldu Trampu, piše danas BBC.

Glumac je u početku izgledao zbunjeno dok je čitao spomenuti govor na sceni na dodeli Gotam nagrada u Njujorku.

Onda je rekao publici: „Početak mog govora je menjan, isečen je deo. Ništa nisam znao o tome“.

Potom je nastavio da čita originalni govor koji je našao u svom telefonu, a u kom se, između ostalog osvrtao na „Trampove laži“, navodi BBC.

Dodelom Gotam nagrada počela je ovogodišnja sezona filmskih nagrada, a De Niro je držao govor pred odavanje pačasti za film „Killers of the Flower Moon“ (Ubistva pod cvetnim mesecom), u kojima se i on pojavljuje.

De Niro je poručio i da „istina više nije istina“.

„Istina nije istina. Čak se i činjenice zamenjuju alternativnim činjenicama, vođene teorijama zavere i ružnim stvarima“, dodao je.

On se osvrnuo na studente na Floridi kojima je rečeno da su robovi tokom robovlasništva uspeli da razviju veštine koje su im lično koristile i dodao da ni industrija zabave „nije imuna na ovu bolest“.

Podsetio je i na izjave glumca Džona Vejna, citirajući njegove opaske iz 1971. o Indijancima u kojima je rekao: „Ne osećam da smo pogrešili što smo im oduzeli ovu veliku zemlju“.

Kako se usuđuju?

De Niro je nastavio: „Laž je postala samo još jedno oruđe u arsenalu šarlatana. Bivši predsednik nas je lagao više od 30.000 puta tokom četiri godine dok je bio na funkciji i nastavlja istim tempom u svojoj trenutnoj kampanji odmazde“.

„Ali uz sve svoje laži, on ne može da sakrije kakva mu je duša. On napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje, na primer, koristeći ime Pokahontas kao uvredu“, rekao je De Niro aludirajući na nadimak koji je bivši predsednik dao senatorki Elizabet Voren.

On je rekao da je baš u tom delu govora, u cenzurisanoj verziji, shvatio da nedostaje taj deo.

De Niro, koji je i u prošlosti glasno kritikovao Trampa, onda je rekao da je trebalo da se zahvali Gotam nagradama i Appleu, koji je finansirao film „Killers of the Flower Moon“. „Ali uopšte ne želim da im se zahvalim za ono što su uradili. Kako se usuđuju to da urade?“

Apple i organizatori nagrade nisu komentarisali navode Roberta de Nira.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare