Rok kritičari: Ovo je kraj Parnog valjka, niko ne može otpevati balade kao Aki

Showbiz 23. jan 202222:45 15 komentara
AKI RAHIMOVSKI
Tanjug/Tanja Valič

Novinar i muzički kritičar Večernjeg lista Samir Mila izjavio je za N1 Zagreb da je smrt frontmena Parnog valjka Akija Rhimovskog tužna vest koja je sve iznendila i razočarala.

“Imam osećaj da te muzičke veličine ne umiru jer su sa nama od malih nogu. Aki je otpočetka bio u bendu. Voleli Parni valjak ili ne, svako ima omiljenu pesmu”, istakao je Mila.

PROČITAJTE JOŠ:

“Aki je rođen u Nišu, a odrastao je u Skoplju. Hus je na jednom nastupu video da ima nešto. Grupa 220 preteča je Parnog valjka. Osnovali su ga ’75, kao svojevrsni odgovor na Bijelo dugme. Prvi put kad je Aki došao u Zagreb bio je potres u Zagrebu – kao da je najavio potrese koji će doći na muzičku scenu”, ispričao je ukratko.

Dodao je i da je Hus znao da će Aki najbolje interpretirati njegove peseme.

Prva dva albuma Parnog valjka kritika je, međutim, sasekla.

“Tek s trećim albumom ‘Gradske priče’ i pesmom ‘Stranica dnevnika’ postali su popularni i vladali scenom punih 40 godina. Znali su se u dušu i Hus je jako dobro znao kakve pesme Aki može da peva. Uvek su bili pojam za bendove na prostoru bivše Jugoslavije, njihova produkcija na koncertima je na svetskom nivou”, dodao je Mila.

On veruje i da je ovo kraj Parnog valjka. “Ne verujem da bi ga iko mogao zameniti. Niko ne može otpevati balade kako ih je Aki pevao”, rekao je Mila.

Komentari (15)

Vidi sve komentare