Rahimovski sahranjen uz pesme „Za malo nježnosti“, „Zašto si me majko rodila“…

Showbiz 27. jan 202217:43 > 17:46 16 komentara
Igor Soban/PIXSELL

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas je sahranjen Aki Rahimovski, pevač grupe Parni valjak.

Od njega su se oprostili porodica, najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su bili Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger i brojni drugi, prenosi Dnevnik.hr.

Povezano:

„Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i harizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Bio je sve što je trebalo da bude, davao je sebe nesebično za sva ta srećna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pevao tužno, dvorane su plakale, kada je pevao srećno, svi smo plesali. Bio je naša lokomotiva. Taj voz ni nakon koncerata ni turneja nije stajao. Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vozovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio“, rekao je njegov kolega iz benda Hus.

Na sahrani je stajala i posveta: „Tužna je naša ulica otkad nisi tu… Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju“, iz pjesme Parnog valjka „Moja je pjesma lagana“.

Aki je ispraćen uz pesme „Za malo nježnosti“ Parnog valjka, „My Way“ Frenka Sinatre, „Sailing“ Roda Stjuarta i makedonsku pesmu „Zašto si me majko rodila“.

S obzirom na aktualne epidemiološke mere, svi koji su voleli Akija imaju priliku kod Zdenca života ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta da donesu cveće i zapale sveće u spomen na ovog jedinstvenog muzičara.

Aki je iznenada preminuo u subotu, 22. januara, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

Komentari (16)

Vidi sve komentare