Sahranjen Roberto Kavali (VIDEO, FOTO)

Showbiz 15. apr 202418:05 0 komentara

Slavni dizajner Roberto Kavali sahranjen je danas u svom rodnom gradu Firenci, gde je preminuo 12. aprila u 83. godini, posle duže bolesti.

Njegova sahrana održana je u bazilici San Miniato al Monte u Firenci, gde je njegov kovčeg pozdravljen dugim aplauzom od strane brojnih modnih ličnosti i zvezda šoubiznisa.

Poslednji ispraćaj slavnog Roberta Kavalija okupio je njegovu porodicu – njegovih pet naslednika, partnerku Sandru Nilson sa kojom je 2023. dobio ćerku, ali i bivše supruge.

Na sahrani je bila bivša supruga Roberta Kavalija, Eva Marija, sa kojom je on dobio troje dece Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom.

REUTERS/Yara Nardi

Legendarnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a nakon službe u crkvi, kovčeg se telom prebačen je u automobilom pogrebne službe. Kavali je ispraćen uz suze i apaluz.

Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

REUTERS/Yara Nardi

Roberto Kavali rođen je 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, Кavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i farmerki.

Popularnost je stekao 1970-ih, radeći zvezdama kao što su Sofija Loren i Brižit Bardo, a decenijama kasnije njegov stil poštovale su generacije poznatih ličnosti, od Кim Кardašijan do Dženifer Lopez.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!