Sarajevo se vratilo u ’84: Snimaju se poslednje scene serije „Toma“

Nakon velikog uspeha filma "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, u Sarajevu se ovih dana snimaju poslednje scene za seriju o ljubavi, životu, karijeri i velikom uspehu Tome Zdravkovića. Dosta detalja iz Tominog života, koji nisu mogli stati u film, publika će naredne godine videti u televizijskoj seriji.

U srcu Baščaršije, snimaju se poslednje masovne scene za seriju o životu Tome Zdravkovića. Skoro četiri sata materijala, koje publika nije imala priliku videti u filmu, videće u seriji.

„Upoznaćemo sve Tomine žene. Upoznaćemo mnogo drugih likova, situacija životnih, koji zbog trajanja filma i zbog koncepta, smo morali u filmu da preskočimo, a sama serija ide kontinuirano. Od detinjstva pa… Tako da je potpuno i koncept serije drugačiji u odnosu na film“, kaže reditelj Dragan Bjelogrlić.

Kemala Montena i Davorina Popovića glume dva mlada glumca koji su govorili na koji način su se pripremali za ove uloge.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

„Kemine pesme slušam još od malih nogu jer moji roditelji jako poštuju njegov rad. Kad smo išli na more i nazad, Kemina kaseta je bila u kolima. Sve moguće intervjue sam pogledao, sve pesme preslušao“, kaže glumac Đorđe Stojković.

„Meni je jako drago što svoj poslednji kadar snimam baš u Sarajevu u kojem je Davorin takva jedna ikona. I da budem iskren nisam toliko bio upoznat, jesam naravno sa njegovim radom, ali sa nekim popularnijim pesmama, a zbog snimanja sam istražio neke prve pesme i shvatio šta je on doneo na celi Balkan“, kaže Filip Hajduković.

No, kažu da nije bilo lako, jer su osećali veliku odgovornost.

„Kako ne. Kako ne. Velika trema i velika odgovornost. Kad sam čitao scenario plakao sam dva puta. Zbog cele priče. Ali Kemo i Dača su više kao komik likovi i to nekako dođe kao protivteža celoj drami koju nosi ovaj projekat“, kaže Stojković.

Serija je raskošnija, prati jedan duži period, ulazi u neke životne momente koji nisu mogli biti u filmu, kazao je Bjelogrlić.

A jedan od novih likova koje će publika upoznati u seriji, tumači glumac Enis Bešlagić.

„To je lik koji je bio domaćin, jedan od prvih Tominih prijatelja, pa je posle prepoznao da je on pomogao jednom čoveku koji će postati vrhunski pevač. Ja sam buregdžija. Imali smo dve opcije da ide na ćevape ili pitu, pa smo se odlučili za pitu. Jedna lepa, topla priča. Domaćinska bih rekao“, kaže Bešlagić.

Film je fikcija zasnovana na Tominom životu, a takva će biti i serija.