Sea Dance se ne odriče Nine Kravic, Kaluš orkestar neće nastupati na festivalu

Showbiz 11. avg 202217:49 > 17:51 19 komentara
Plaža Buljarica, Sea Dance festival

Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kaluš orkestra, kojim je zahtevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvezda elektronske muzike današnjice Nine Kravic, koja je poreklom iz Rusije, ovaj ukrajinski sastav neće nastupiti na festivalu.

Kaluš orkestar je putem Instagrama prethodno pozvao svoje fanove da podrže, kako su rekli, „čišćenje scene“, i od Sea Dance festivala zatražili da otkaže nastup Nine Kravic.

Sea Dance festival se potom oglasio zvaničnim saopštenjem i menadžmentu Kaluš orkestra poslao odgovor u kojem je ovakav zahtev jasno odbijen i izričito izražen stav da je diskriminacija bilo kog čoveka i umetnika zbog nacionalnosti, rase ili vere u potpunosti neprihvatljiva, podsećaju organizatori festivala.

Sea Dance festival je u saopštenju za javnost osudio rat u Ukrajini, istovremeno naglašavajući da otkazivanje nastupa izvođača samo zbog toga što dolazi iz određene zemlje nije put za postizanje mira, već upravo suprotno tome – put ka daljim podelama, eskalaciji mržnje i produbljivanju sukoba.

Na sajtu Sea Dance festivala više nema stranice na kojoj je najavljivan nastup Kalush orkestra na toj manifestaciji, a grupe nema ni u spisku izvođača.