Serija „Vreme smrti“ od 4. marta na TV Nova

Showbiz 01. mar 202411:35 2 komentara
Promo

Dugoočekivana serija „Vreme smrti“, po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti, počinje da se emituje na TV Nova 4. marta. U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija Gorana Šušljika emitovaće se od ponedeljka do četvrtka u 20:30h.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima, saopštila je TV Nova. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1.200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija u celoj Srbiji. Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Negotin, Suvobor, Beograd, Niš samo su neke od njih.

„Velika autorska i produkcijska ekipa stoji iza ovog projekta. Gledaoci možda neće, a i ne treba, da vide naše dugogodišnje napore. Treba da urone u priču koju smo ispričali za njih. Nadam se da će biti zadovoljni i na neki način ponosni što smo uspeli u ovom ogromnom poduhvatu. Samo mi znamo kako“, istakao je Goran Šušljik.

Nova/ Dragan Mujan

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudljivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević, navedeno je u saopštenju Nove.

Nova/ Dragan Mujan

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare